Österrike 3: International Broadcast

SNURRANDE I TV-SÄNDNINGARNAS spiral. Glitter och undergång. Stjärnstatus och fabulousness. Gamla sånger som hyllar det romantiska i det nära och det exotiska i fjärran omstörtas av fantasins och motståndets otämjbara krafter. Eurovisions bästa från ett underligt land omgivet av berg och kullar. Ett till synes omöjligt korus av solidarisk kamp och delad njutning. Ett hjärtskärande tv-program som samlar en kanon av österrikiska verkligheter.

Curator: Djamila C.A. Grandits

Läs mer om programmet här – Introduktionstext.

Visas:
FRI 27/10, 21:00 SLOTTS
SUN 29/10, 17:00 SLOTTS

HAPPY DOOM

Happy Doom är ett audiovisuellt poem, en hyllning till färgberusning och svindel. Skärmen är ett vibrerande membran som på en och samma gång spottar ut och sväljer färger och högljudda beats – en deformerad cirkumpolär och psykedelisk kort resa.

Austria 2023 / 3:30 / Director: Billy Roisz

BEAUTIFUL ALIEN GIRL

Ett videoverk som avslöjar ständiga klichéer genom Gerhard Polts bilder från slutet av 70-talet. De kvinnliga figurerna i videoverket objektifieras och uppfyller den vita manliga fantasibilden. På så vis gör filmen satir av europeisk verklighet och stereotyper och menar att Gerhard Polts bildarbete fortfarande äger relevans idag.

Austria 2019 / 7:15 / Director: Mai Ling

HYÄNE FISCHER – IM RAUSCH DER ZEIT

Naturmysticism möter Iphone, negligé möter Lodenjacka. Hyäne Fischer sjunger, dansar och dricker med sina tjejkompisar. En stuga bland bergen, fjälltoppen som en symbol för något evigt och dimman som en materialisering av en världsande. Kurdwin Ayub och Caroline Bobek tar patriarkatets myter och drömmar i besittning och rumsterar om. I deras bilder syns inga män.

Austria 2018 / 4:00 / Director: Kurdwin Ayub

C-TV (WENN ICH DIR SAGE, ICH HABE DICH GERN...)

Jorden har skakats, tv-studion är förstörd. C-TV går i direktsändning: Hedi, den tjusiga programledaren välkomnar personer med funktionsvariationer som kan ge en bild av sin vardag och sitt konstnärliga och politiska arbete.

Austria 2023 / 30:00 / Director: Eva Egermann, Cordula Thym

“... A SEEMINGLY IMPOSSIBLE DUET ...”

Utgångspunkten är en dragperformance som Tubi Malcharzik gjorde i lågstadiet. Återberättandet blir en lek med minne och fiktionalisering som pusslar ihop queera barndomserfarenheter.

Austria 2020 / 9:00 / Director: Tubi Malcharzik

TECHNO

Denna kortfilmstrilogi sammanfogar och spinner ihop historisk och samtida science fiction-film med betoning på filmproduktioner från Afrika, Asien, Indien, Sydamerika och av ursprungsfolk.

Austria 2023 / 22:00 / Director: Lydia Nsiah

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners