Skolvisningar

Kortfilmfestivalen UNG

Filmvisningar för skolklasser. 3-15 år.

KORTFILMFESTIVALEN UNG – PÅ BIOGRAF OCH I KLASSRUMMET

Årets Kortfilmfestivalen UNG äger rum 21-27 oktober 2024. Under en vecka visas kortfilm från hela världen för barn och unga från förskolan upp till gymnasiet. Visningarna äger rum på Reginateatern och Slottsbiografen och har fri entré. Bokning av platser görs på Uppsala kommuns utbudsbokning från 1 juli.

Varje filmprogram innehåller 4-8 kortfilmer. Urvalet av filmer till Kortfilmfestivalen UNG görs ur ett pedagogiskt perspektiv så att filmerna ska kunna komplettera undervisningen och diskuteras i klassen efter visningen. För att hjälpa lärarna med detta tar festivalen fram ett studiematerial med frågor att ta upp i klassen till varje program.

Filmerna som visas i respektive program kommer att publiceras här i början av oktober.

Årets program finns även tillgängligt för streaming i klassrummet. Även detta behöver bokas i förväg. Alla som bokat får en lösenordsskyddad länk till programmet som kommer vara tillgängligt att streama under hela festivalen 21-27 oktober.

Gymnasiet kan boka plats på festivalens ordinarie visningar måndag till fredag med start kl 11, 13 och 15. Maila festivalen för mer information om dessa visningar.

Varmt välkomna till Kortfilmfestivalen UNG!

 

Boka filmpaket

BIOGRAF: Biljetter till visningarna på Reginateatern och Slottsbiografen är gratis och bokas via Uppsala kommuns utbudsbokning från 1 juli: BOKA HÄR

Skolor utanför Uppsala kommun bokar via mail: info@shortfilmfestival.com

 

STREAMING I KLASSRUMMET: Maila oss på info@shortfilmfestival.com för att boka filmpaket för streaming i klassrummet. Skicka med följande information:

Vilket filmpaket: 3-6 år, 7-8 år, 9-10 år, 11-12 år eller 13-15 år?
Skola
Klass
Antal elever
Kontaktuppgifter

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners