(NC2)

Svensk kortfilm 2

Detta program är en del av Svenska tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
TUE 24/10, 19:00 SLOTTS
FRI 27/10, 17:00 FYRIS

STOCKHOLM, 1982

År 1982 upptäcktes det första HIV-fallet i Sverige. Här möter vi tre män som berättar om kärlek, gemenskap, lust, skam och sorg i 80-talets Sverige, en tid och en plats där döden var konstant närvarande i queera personers liv.

Sweden 2023 / 18:29 / Director: Palmer Lydebrant Producer: Siri Hjorton Wagner

NEW CENTURIES ARE RARE

Filmen leder oss från 1900-talets gruvarbetarstrejker till etableringen av den elektroniska musikfestivalen i Norberg hundra år senare, när ravescenen flyttade in i
de gamla industrilokalerna.

Sweden 2023 / 11:40 / Director/Producer: coyote

GALATEA

En kvinnlig kropp hittas till synes livlös i skogen. Vem har dumpat den där, vem var hon och är hon verkligen död? En suggestiv Nordic noir som ställer okonventionella frågor om kvinnans roll i den ensamme mannens sexuella drifter.

Sweden 2023 / 8:14 / Director: Arvida Byström, Hampus Byström Producer: Amelie Svenstedt

SISTA SHOWEN

Det går att göra motstånd i en till synes hopplös situation. I en vagt förvrängd verklighet hålls små figurer fångna och tvingas av sin väktare att förnedra sig och skada varandra inför kameran, till tusentals betalande streamingkunders nöje. Men en dag får de nog.

Sweden 2023 / 14:50 / Director: Freddy Wallin Producer: Tomas Haglund, Oskar Sjödin

THE LOVERS

En man och en kvinna äter middag på en restaurang när mannens utseende plötsligt börjar förändras. En stop-motion-animerad relationsskräckis och oromantisk komedi om ett par som tvingas förhålla sig till eskalerande kroppsliga förändringar.

Sweden 2023 / 12:00 / Director: Carolina Sandvik Producer: Kerstin Übelacker

FILMEN KÄNNS FÖR VIT

Ett filmteam har fått i uppdrag att göra en kampanjfilm för en konstskola. Filmen visas till glada tillrop från ledningsgruppen dagen innan släpp, men när någon plötsligt frågar om inte “filmen känns för vit?” ställs allt på sin spets i denna obekväma satir.

Sweden 2023 / 13:37 / Director: Sebastian Johansson Micci Producer: Manne Indahl

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners