Vinnare från andra festivaler

Det här programmet visar de fem filmer som nominerades till bästa europeiska kortfilm vid European Film Awards i december 2022. De är några av de mest hyllade och prisbelönta filmerna från förra året. 2022 var det Babičino Seksualno Življenje som nominerats från Uppsala som tog hem priset. Bästa europeiska kortfilm utses av European Film Academy i samarbete med ett antal filmfestivaler i olika delar av Europa. Från de 29 kandidater som utsetts under året nominerar de deltagande festivalerna fem filmer till European Film Awards.

 

Visas:
MON 23/10, 21:00 REGINA
WED 25/10, 13:00 FYRIS

LOVE, DAD

Hon hittar brev fyllda av kärlek som hennes pappa skrev till henne för 15 år sedan. Nu kämpar hon för att få tillbaka den kärleken.

Czech Republic, Slovakia 2021 / 12:00 / Director: Diana Cam Van Nguyen

TECHNO, MAMA

Nikita älskar technomusik och drömmer om att åka till Berlin för att besöka den kända klubben Berghain. Hans mamma känner inte till sin sons drömmar och snart krockar deras gemensamma förväntningar.

Lithuania 2021 / 18:00 / Director: Saulius Baradinskas

ICE MERCHANTS

Varje dag hoppar en far och hans son fallskärm från berget där deras hus står. De tar sig ner till staden långt nedanför deras hem för att sälja isen de producerar.

Portugal, France, United Kingdom 2022 / 14:00 / Director: João Gonzalez

WILL MY PARENTS COME TO SEE ME

En erfaren somalisk fängelsetjänsteman följer återigen en ung intern genom det somaliska rättssystemets procedurer.

Somalia, Austria, Germany 2022 / 28:00 / Director: Mo Harawe

BABIČINO SEKSUALNO ŽIVLJENJE

En tillbakablick till en gammal kvinnas ungdom, där hennes sexuella erfarenheter illustrerar slovenska kvinnors situation under första halvan av 1900-talet.

Slovenia, France 2021 / 13:40 / Director: Urška Djukic, Émilie Pigeard

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners