UNG 13-18 år

Detta är ett program med några av de bästa filmerna om och för en ung publik i åldrarna 13–18 år. Filmernas gemensamma nämnare är att de tar upp viktiga och ibland svåra ämnen som många unga hanterar i sina liv. Programmet passar lika bra för vuxna som för den tänkta målgruppen. Fri entré!

Visas:
MON 24/10, 19:00 FYRIS
WED 26/10, 13:00 FYRIS

Spotless

15-åriga Ruby bor i en liten lägenhet tillsammans med hennes mamma och lillasyster. Hennes mamma jobbar övertid för att få pengarna att gå ihop, och Ruby känner sig ansvarig för sin lillasyster. När Ruby inser att hon har fått sin mens märker hon att de har slut på mensskydd. Hon vill inte störa sin mamma genom att fråga efter det, så för se till att inte besvära någon annan försöker hon lösa det på egen hand.

Netherlands 2021 / 15:41 / Director: Emma Branderhorst / Producer: Nicky Onstenk, Marcy Bary

Fall Float Fly

En rastlös själ reser genom platser och känslor, för att upptäcka mörkret och ljuset av liv i ett fantastiskt drömlandskap.

Belgium, Pakistan 2021 / 7:32 / Director: Qurratul Ain Saeed / Producer: Qurratul Ain Saeed

Écrémé

För att undvika fängelse blir Noam, en tonåring från förorten, skickad till en farm i 6 månader. Ägaren, Lyra, är en ensamstående nylantlig kvinna som jobbar hårt för att leva. Så fort han kommer till gården börjar han, med hjälp av sin storebror, planera sin flykt. Hans bror lovar att komma och hämta honom om tre veckor, men medans Noam jobbar med Lyra, och bland korna, förändras han.

France 2021 / 27:39 / Director: Imane Mchangama, Tullio Lavaysse, Hugues Taranne, Fodil Drici, Temim Hammadi, Quentin Nozet

Το Πέταγμα του Πιγκουίνου

Elli spenderar en sommar med att känna sig ensam, avskild från resten av världen, medan hennes föräldrar gör slut. Hennes enda sällskap är hennes katt Molly. När katten rymmer börjar Elli leta efter den enda källa till kärlek hon har.

Greece 2021 / 15:00 / Director: Stella Serefoglou / Producer: Iraklis Mavroidis, Nikos Smpiliris

Who I Am

Who I Am följer tonåringen Charlie, (han/hen pronomen), en transperson som också är autistisk. Efter att ha blivit mobbad i skolan kommer Charlie äntligen ut till sin mamma, vilket är början på det första steget i hans transition, sociala transition. Under tre års tid får vi se Charlie komma ut till sin familj, få nya vänner, gå igenom pandemin, och hitta den medicinska och mentala hälsovård han behöver. Filmen är berättad genom observerande ögonblick och Charlies egna animerade karaktärer.

Australia 2022 / 23:00 / Director: Naomi Ball / Producer: Cadance Bell, David Elliot-Jones, Naomi Ball

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners