Platsens politik

Rätten till staden

Platsens politik utforskar de socioekonomiska och politiska verkligheter som understöds av de miljöer vi bor och rör oss i. Programmen följer flera spår genom utformningen av specifika platser och rum och deras historia och geografi. LÄS MER.

Curator: Sanne Jehoul

Visas:
Tis 20/10 | 15:00 Reginateatern
Kortfilmfestivalen Play 19-25 oktober

Fog and Smoke

Fog and Smoke skildrar en övergiven byggarbetsplats som en gång i tiden varit en del av Songdo International Business District i Incheon, nära Seoul. En kamera registrerar utkanten av ”den nya staden”, där byggavfall har dumpats, och följer den sista kvarvarande fiskaren som i sin traktor kör från den gamla delen till den nya.

South Korea, 2013, 21, Direction: Jeamin Cha.

Estamos todos aqui

Rosa var aldrig Lucas så därför blir hon utslängd från sitt föräldrahem. Nu behöver hon hitta en plats där hon kan bygga någon sorts hus i kåkstaden vid havet där hon är född. Men det är en kamp mot tiden eftersom utbyggnaden av hamnområdet kommer allt närmare.

Brazil, 2018, 19, Direction: Rafael Mellim, Chico Santos.

Mues

Mues är en film om förvandlingen av ett urbant område, ett område ”mittemellan”. Detta ingenmansland ligger i utkanten av Paris och har varit övergivet i åratal. Filmen skildrar rösterna från dem som går, leker och bor i området. I kontrast till dessa rösters intima betraktelser av området avslöjas en annan verklighet.

France, 2017, 19, Direction: Daniel Nehm.

Street 66

En krönika över den ghanesiska aktivisten Dora Boatemahs liv och hennes inflytande på förnyelsen av Angell Town Estate i Brixton, South London.

United Kingdom, 2018, 13, Direction: Ayo Akingbade.

My Deadly Beautiful City

De boende i en industristad i Sibirien reflekterar över hur föroreningar påverkar deras liv och landskapet omkring dem.

United Kingdom, 2016, 11, Direction: Victoria Fiore.

Tillbaka till alla program

Se hela programmet hemifrån

Kortfilmfestivalen Play

På vår egen onlinetjänst Kortfilmfestivalen Play kan du se hela festivalprogrammet hemifrån för endast 90 kronor. Playtjänsten är tillgänglig från hela Sverige och kan användas under hela festivalveckan 19-25 oktober.

  • 90 kronor för hela utbudet

1982

Festivalen startades

300

Filmer per festival

70

Länder

50-50

Kvinnliga/manliga regissörer

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners