Lovisa Sirén

Det senaste året har Lovisa Sirén välförtjänt uppmärksammats för sin långfilmsdebut Maya Nilo (Laura), och dessförinnan fick hon en rad priser för sina osedvanligt framgångsrika kortfilmer. Filmerna i det här programmet har visats på festivaler som Sundance och Locarno, Guldbaggenominerats och belönats med Startsladden i Göteborg och pris för Bästa Svenska Kortfilm här i Uppsala. Hennes filmer kretsar ofta kring genusrelaterad dynamik, maktspråk och de roller vi tilldelas i samhället. De är drastiska och fyndiga skildringar som kan vara hårdslående och kompromisslösa, men också nyanserade och mångtydiga, med komplexa karaktärer i nära relationer där mycket kan läsas mellan raderna. Det är stark dramatik gjord med lätt hand, uppriktighet och sinne för humor.

Lovisa Sirén närvarar vid visningen för att berätta mer om sitt filmskapande.

Visas:
THU 26/10, 19:00 FYRIS

PUSSY HAVE THE POWER

Pussy Have the Power är en låt som har improviserats fram av fyra tjejer i en musikstudio. När en etablerad musikproducent kliver in i rummet ställs de inför valet att sälja ut sitt verk till något som kanske kan leda till framgång.

Sweden 2014 / 16:00 / Director: Lovisa Sirén

AUDITION

Etablerade manliga skådespelare bjuds in till audition. Den kvinnliga regissören försöker trigga deras försvarsmekanismer. Men hur långt kan hon få männen att gå?

Sweden 2015 / 20:00 / Director: Lovisa Sirén

BABY

En försommarnatt i början av juni. Det ligger något magiskt i luften i Stockholm. Emma, 34 år, och Joel, 17 år, är två främlingar som möts på väg hem. Under nattens gång lär de känna varandra och får reda på varandras hemligheter.

Sweden 2016 / 29:00 / Director: Lovisa Sirén

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners