Fantastisk film 2 - Careful What You Fish For

En handfull till av årets bästa filmer i genren fantastik – skräck, science fiction, action och humor – handlar om objudna gäster och frihetskamp. Om att göra sin röst hörd när man vaknar med ett blixtlås för munnen, sätter sig till bords med överspända vänner, eller om rehabiliterade biovapen som heter Kiefer. Det är bokstavligen fängslande filmer om havskatter, guldfiskar och andra djur och människor med eller utan ryggrad.

Curator: Patrik Sporrong

 

Visas:
SAT 28/10, 21:00 FYRIS
SUN 29/10, 13:00 FYRIS

PLAGGY BAG

När Zoe, som har arbetarklassbakgrund, träffar sin bästis mer privilegierade vänner försöker hon skaka av sig illviljan för att göra ett gott intryck. Men när en plastpåse får liv och börjar jaga dem måste Zoe möta sin innersta ilska.

United Kingdom 2023 / 13:00 / Director: Alex Withers

LAMB

En helt vanlig dag tar en ryslig vändning för en kvinna och hennes barn när en främling tar sig in i deras lantligt belägna hem.

Ireland 2022 / 15:00 / Director: Sinéad O’Loughlin

HITO

En fjortonårig flicka upptäcker att fisken hon fått serverad till middag egentligen är ett rehabiliterat biovapen som heter Kiefer.

Philippines 2023 / 21:53 / Director: Stephen Lopez

ZIP

När artisten Melody vaknar upp på sin sextonde födelsedag har hon en dragkedja fastsydd över munnen. Detta är en berättelse om dem som saknar en röst och måste kämpa för att bli hörda.

Canada 2023 / 15:40 / Director: Ava Maria Safai

OPULENCE

Mathilde är serietecknare och jobbar på sitt nya futuristiska äventyrsalbum om rymdhjälten Saul. Hennes granne erbjuder henne en låda med gamla pennor. Mathilde tar emot pennorna utan att ana att de är magiska. Tack vare pennorna kan allt hon ritar bli verkligt.

France 2023 / 19:14 / Director: Clément Rière

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners