Fantastisk Film 1 – Don't Cry Wolf

Sex av årets bästa filmer i genren fantastisk – skräck, sci-fi, action och humor – kommer med goda och onda tips om plötslig fysisk förvandling, och när det egentligen är läge att ropa varg. Det blir hårresande skrönor om varulvar med knivar, om riskerna med practical jokes och hur man bör – och inte bör – agera när man ser en hajfena i vattnet eller råkar svälja en spindel.

Visas:
WED 26/10, 21:00 FYRIS
SUN 30/10, 11:00 FYRIS

Hombre Lobo con Cuchillo

Det enda som är farligare än en varulv är en varulv…med en kniv!
Den mexikanska komikern Fran Hevia regisserar sin första kortfilm. En låtsastrailer för en film som inte finns; Werewolf With a Knife.

Mexico 2021 / 1:21 / Director: Fran Hevia / Producer: Fran Hevia, Maggie Hernández, Rodrigo Escobar

The Wilds

​Anna blir uppring av sin mamma som behöver hennes hjälp. Helst genast men åtminstone i kväll. Annas stökiga bror har kommit tillbaka hem. The Wilds är berättelsen om hur Anna Wild till slut återförenades med sin familj, allt tack vare en lykantropisk kris.

UK 2022 / 15:00 / Director: Greig Johnson / Producer: Adam Bouabda

Legs

Joy och Harry ska få barn. En natt sväljer Joy en spindel i sömnen. När Joy sedan får en omättlig aptit för flugor går det upp för henne att det finns flera vägar till moderskapet.

UK 2022 / 15:32 / Director: Celine Cotran / Producer: Oliver Sunley

Shark

​Sista delen i en trilogi nattsvarta komedier som inleddes med Spider och Bear. Sofie älskar practical jokes lika mycket som Jack. Men tyvärr försöker de ständigt överträffa varandra, vilket får komiskt kaosartade konsekvenser.

Australia 2021 / 14:10 / Director: Nash Edgerton / Producer: Michele Bennett

The Operator

​I the Operator möter vi Michael, en kundtjänstmedarbetare som påbörjar ännu en dag med business as usual. Han kopplar intergalaktiska långdistanssamtal från en avlägsen satellit, vilket inte alls är så spännande som det låter. Trött och kaffestinn får han ett nödsamtal. Ingen får väl någonsin nödsamtal!? Nödsamtal nämns ju bara som hastigast på introduktionsdagen…

UK 2022 / 20:00 / Director: Matt Riley / Producer: Becky Adams, Paul Mills

Kickstart my Heart

Efter en fasansfull olycka där hon nätt och jämt undkommit dödens käftar vaknar Lilly och inser att kampen bara börjat. En berättelse om en kvinnas resa genom det egna psykets helveteskretsar och kriget för att återfå kontrollen över det egna medvetandet.

USA 2021 / 13:10 / Director: Kelsey Bollig / Producer: Cybill Lui Eppich, Kelsey Bolling, Tienlyn Jacobson, Wendy Wang

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners