Barnfilm

Familjevisning

Ett urval av filmer från Kortfilmfestivalen UNG presenterade som en visning för hela familjen, i synnerhet barn 3-8 år. Fri entré.

Visas:
Sön 25/10 | 12:00 Reginateatern
Hela Kortfilmfestivalen UNGs program finns på Kortfilmfestivalen Play

Parapluies

I ett land långt borta där det aldrig slutar regna leker 6-åriga Kyna hela dagarna i skydd av sin pappa Dins paraplyskägg. En natt försvinner Kynas älskade hund Nana. För att hitta henne ger sig Kyna iväg på äventyr där hon måste hitta sig själv och möta det hon är mest rädd för, regnet.

France, Spain, 2020, 12, Direction: José Prats, Alvaro Roblès, Production: Kèota Dengmanara, Ramon Alòs, Diana Hentulescu.

När jag blir stor

Vad vill vi bli när vi blir stora? Filmen undersöker vad barn vill bli och hur de ser på sina framtidsplaner. Men vem är ansvarig när deras framtid är helt utanför deras kontroll?

Sweden, 2020, 4, Direction: Tilde Hernström, Production: Viggo Söderberg, Tobias Perneblad, Tilde Hernström, Erik Hansell.

Pouštět draka

Sommaren är på väg att ta slut, frukten mognar på träden. Morfar ger en drake till sitt barnbarn. När pojken kastas runt i luften, fångas han av morfar. Sen faller löven och morfar har blivit mycket svagare. En höstvind bär iväg med honom upp i molnen. Vintern kommer, och sen våren. En varm vind för dem samman igen.

Czech Republic, Slovak Republic, Poland, 2019, 13, Direction: Martin Smatana, Production: Peter Badač, Ondřej Šejnoha.

Baba Yaga y Malyshka

En gammal häxa behöver en bebis för att kunna trolla sig ung igen. Men när hon tar med en nyfödd prinsessa hem går det inte alls som planerat.

Russia, 2020, 4, Direction: Evgenia Golubeva, Production: Boris Mashkovzev.

Sigrid och Natten

Sigrid har inte sovit en blund på trettio år. Tidigt en morgon hittar hon en ovälkommen gäst under soffan. Varelsen visar sig vara natten själv. Sigrid berättar för den om sitt liv och om att hennes bästa vän – en elefant som hette Olaf – har dött. Natten följer med henne på en gripande resa genom berättelsen om en märkvärdig vänskap.

Sweden, The Netherlands, 2019, 9, Direction: Jöns Mellgren, Production: Nima Yousefi.

Räven och Tomten

En hungrig räv är på jakt efter mat en kall vinternatt. Han smiter in på en bondgård för att stjäla en bit mat men ertappas av tomten som vaktar gården.

Norway, Denmark, Sweden, 2019, 8, Direction: Yaprak Morali, Are Austnes, Production: Ove Heiborg, Thomas Gustafsson, Johan Palmberg.

Tillbaka till alla program

Se hela programmet hemifrån

Kortfilmfestivalen Play

På vår egen onlinetjänst Kortfilmfestivalen Play kan du se hela festivalprogrammet hemifrån för endast 90 kronor. Playtjänsten är tillgänglig från hela Sverige och kan användas under hela festivalveckan 19-25 oktober.

  • 90 kronor för hela utbudet

1982

Festivalen startades

300

Filmer per festival

70

Länder

50-50

Kvinnliga/manliga regissörer

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners