DANSKJÄVLAR!

Danskjävlar! 4: Super16: Role Models

Sedan 1999 har den danska filmskolan Super16 utvecklat och stött nya och framväxande filmtalanger. Det började som ett alternativ till den etablerade och statligt finansierade filmskolan men är nu en oumbärlig institution i dansk filmindustri. Vitt skilda talanger har kommit från Super16 och växt upp till att bli morgondagens förebilder. Detta program undersöker förebilder som tema och är en hyllning till några av de bästa kortfilmerna från Super16-talanger.

Curator: Mathias Broe

Visas:
THU 27/10, 13:00 FYRIS
SAT 29/10, 17:00 REGINA

Dennis

När Dennis, en inbunden kroppsbyggare, bjuder ut en grannflicka på date blir hans mor sårad och besviken. Trots hennes försök att övertyga honom att ställa in ger sig Dennis ut i en natt han sent kommer att glömma.

Denmark 2007/ 18:00 / Director: Mads Matthiesen

Little Night Hunter

12-årige Sonam bor med sin mor i den lilla byn Rangjung i östra Bhutan. Han tillbringar sina dagar med att leta efter sin far. En dag möter han 22-årige Paljor, som visar Sonam var han han kommer ifrån på riktigt.

Denmark 2012/ 20:00 / Director: Katja Adomeit

Sergenten og hans nevø

Excentriske Niels bjuder in sin syskonbarn Glen till ett alternativt militärläger. Trots Niels egenheter har de två utvecklat ett gemensamt band. Glen använder militärlägret som ett sätt att komma nära sin släkting, för att närma sig sitt förflutna och ofullbordade drömmar.

Denmark 2018/ 23:00 / Director: Glen Bay Grant

Megaheavy

Jolly är en inåtvänd 14-åring som är kär i sin klasskompis Kenneth. En dag ställs hennes värld på ända när en grannson kommer till ön för att begrava sin far.

Denmark 2010/ 19:00 / Director: Fenar Ahmad

Daimi

Daimi är 12 år. Det är jul, och hon har tragiskt lämnats ensam i sitt mörka hem med enbart sin enda vän, en tam gris, som sällskap. Daimis fantasi överskuggar verkligheten. En verklighet som hon kommer till insikt om genom ett skrik. Daimi är inte så ensam som hon tror.

Denmark 2012/ 19:00 / Director: Marie Grahtø

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners