DANSKJÄVLAR!

Danskjävlar! 2: Danish Delight

Njut av fyra kortfilmer handplockade av OFF – Odense International Film Festival, en bubblande samling filmer med blodpumpande passion, konfrontation och känsliga familjerelationer. Alla filmer i detta program har tidigare tävlat på OFF – Danmarks äldsta filmfestival. Håll gärna din bästa vän i handen när ni ser den oroväckande men vackra “Inherent”. Känn en ung generations passion och kampvilja i det angelägna dramat “Klimakrigeren”. Kasta dig in en lekfullt utforskande av familjerelationer och skilsmässokonsekvenser i Min Far forfra. Sist men inte minst – låt dig själv gå vilse i det vilda som Sallys far i Untamed.

Curator: Birgitte Weinberger

Visas:
SAT 29/10, 19:00 FYRIS
SUN 30/10, 15:00 SLOTTS

Inherent

En vackert fotograferad landsbygdsfilm om en kvinna som sysslar med något blodigt. Det vore synd att avslöja något mer om den här vilda och oroande berättelsen. Man måste helt enkelt se den får att tro sina ögon.

Denmark 2021 / 16:00 / Director: Nicolai G. H. Johansen

Klimakrigeren

En ung och passionerad person kastar sig in i kampen för klimatförändring och resultatet är ett starkt drama fyllt av ungdomlig energi.

Denmark 2022/ 16:00 / Director: Anna van Deurs

Min Far forfra

En dotter har bjudit in sin frånvarande far till att delta i en serie lekar som ska få dem att reflektera över den skilsmässa som har berövat dem en delad barndom. Det är ett lekfullt och ömsint experiment, där dansk skilsmässokultur ställs på ända och en far och en dotter möter varandra på nytt.

Denmark 2015 / 30:00 / Director: Nicoline Skotte

Untamed

Längs gatorna om natten hörs en långsam saxofon spela. En ylande varg flackar omkring i staden. Pappa är lös. Den introverta 15-åringen Sally försöker tämja sin vargfar, som har gått vilse i det vilda.

Denmark 2015 / 16:00 / Director: Juliette Viger

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners