Selected Works from School Friedl Kubelka

Analog Imagination 1

Schule Friedl Kubelka för oberoende film erbjuder en unik plats för folk med olika ursprung, bakgrund och åldrar att samlas och lära sig om den analoga filmen som konstform. I snart 20 år har skolan bidragit till att forma en hel generation av uppmärksammade analoga filmare. Dessa filmer är gjorda och visas på Super 8, 16 mm och 35 mm och visar filmkonst med djupt personligt och formmässigt eget uttryck.

Det första programmet handlar om olika livsroller och hur vi tar oss an många roller i relation till andra människor och vår miljö. Vi är någons barn, förälder, älskare, föredetta eller vän, och även om vi väljer att vara ensamma så interagerar vi med världen omkring oss.

Dessa program är resultatet av ett samarbete mellan European Short Film Network och Schule Friedl Kubelka och visas på samtliga nätverksfestivaler.

Curator: Philipp Fleischmann

Visas:
WED 25/10, 21:00 SLOTTS

JURI

Jag ville göra ett porträtt av mitt andra barn.

Austria 2014 / 16 mm / 30:00 / Director: Johannes Schrems

AM RANDE DES VORHANGS

En plats intimt sammanbunden med hemska minnen och lukten av gammalt läder och svett förvandlas till en scen för hänförda uppträdanden. Filmen utspelar sig i en gymnastikhall och huvudpersonerna är tre kvinnor vars förhållanden och begär är lika mångfacetterade och ambivalenta som deras jag är amorfa och fragmenterade. Deras identiteter byter plats, men deras kroppar förblir desamma.

Austria 2022 / 16 mm / 10:00 / Director: Antoinette Zwirchmayr

YA NADIE CABE EN ESTE MUNDO, Y MENOS EL

”Ingen passar in i den här världen längre, allra minst han” lyder översättningen av titeln som syftar på ett citat från ett barn som leker på Mexico Citys gator i december 2022. Filmen dokumenterar stadens fragmenterade mönster och strukturer. Filmad på Super8 och redigerad direkt i kameran.

Austria, Mexico 2023 / Super 8 / 3:00 / Director: Nigel Gavus

KIND MIT MUTTER

Att se sig själv i sin mors ansikte, att se varandra och bli gamla tillsammans.

Austria 2019 / Super 8 / 2:00 / Director: Wilma Calisir

NOTES FOR THE WOODSHED

Woodshed syftar på jazztermen som innebär att repetera i ensamhet på en plats där ingen annan kan höra det.

Austria, United Kingdom 2022 / Super 8 / 1:00 / Director:
Daniel Owusu

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners