Kortfilmfestivalen UNG

Program 3-6 år

Detta är ett program för åldersgruppen 3-6 år på Kortfilmfestivalen UNG.

Skolvisningar:
TUE 26/10, 09:00 REGINA
WED 27/10, 10:30 REGINA
THU 28/10, 09:00 REGINA
FRI 29/10, 10:30 REGINA
Samt via streaming i klassrummet.

URSA - NORDLYSETS SANG

Den lilla isbjörnen Ursa är alldeles ensam i det kalla polarmörkret och letar efter sin mamma. Han går genom snöstormar, över den iskalla tundran och vassa ishöjder mot norrskenet och dess magiska sång för att hitta mamman.

Norway 2021 / 10:20 / Director: Natalia Malykhina / Producer: Kasper Val, Natalia Malykhina

BÉMOL

En näktergal utan fjädrar sjunger i skogen. Vaggvisan den sjunger får den gråtande björnungen att somna, lugnar ner två ekorrar som slåss och underhåller ett svanpar i en damm. En dag bryter en storm utöver skogen och näktergalen blir fångad i den. Utan skyddande fjädrar blir den kall, får en förkylning och kan inte sjunga längre.

Switzerland 2021 / 5:48 / Director: Oana Lacroix / Producer: Nicolas Burlet

THE SOURCE OF THE MOUNTAINS

Achard-Picchus är festliga små varelser. De lever ett bekymmerslöst vardagsliv i takt med bergen. När bergen kommer, lyfts deras oas upp och de får vinter. Paccha-Picchus är väldigt förtjusta i vinterklimatet som de också är beroende av. Men en dag slutar bergen komma och Kinko blir rastlös och ger sig av för att leta efter dem.

France 2020 / 7:01 / Director: Adrien Communier, Benjamin Francois, Briag Mallat, Camille Di Dio, Marianne Moisy, Pierre Gorichon

I´M A PEBBLE

Bubblan är en ung utter som bor med tre mossiga stenar som hon ser som sin familj. Hon tänker sig dem som riktiga uttrar, men när hon inser vad de verkligen är blir hon tvungen att erkänna hur ensam hon är.

France 2020 / 6:56 / Director: Léo Coulombier, Louise M, Maxime Le Chapelain, Mélanie Berteraut Platon, Nicolas Grondin, Yasmine Bresson

COLORFUL

Will är en pojke som vill bli uppfinnare. Han älskar att uppfinna olika leksaker till sin gamla hund Norman. En dag när han visar sina nya leksaker för Norman upptäcker han att hundar är färgblinda. Då bestämmer han sig för att använda vetenskapen till att uppfinna specialglasögon så att hans hund också kan uppleva färger.

South Korea 2021 / 8:48 / Director: Byeong-hyeon Hwang, Jae-hyun Cha / Producer: Byeong-hyeon Hwang, Jae-hyun Cha

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners