Kortfilmestivalen UNG

Program 13-15 år

Visningar för skolklasser. Fri entré!

Visas:
MON 24/10, 13:30 REGINA
TUE 25/10, 13:30 REGINA
THU 27/10, 13:30 REGINA

The Penguin’s Flight

Elli spenderar en sommar med att känna sig ensam, avskild  från resten av världen, medan hennes föräldrar gör slut. Hennes enda sällskap är hennes katt Molly. När katten rymmer börjar Elli leta efter den enda källa till kärlek hon har.

Greece 2021 / 15:00 / Director: Stella Serefoglou / Producer: Iraklis Mavroidis, Nikos Smpiliris

GREGOR MENDEL AND THE MYSTERY OF PEAS

Som en liten pojke frågade Johann många frågor, och spenderade hela sitt liv i sökan av svar. I deras animerade kortfilm skapad för Brno Observatory och Planetarium, följer Vendula Chalánková och Ján Obyšovský livshistorien av den ödmjuka forskaren från Hynčice.

Czech Republic 2022 / 3:00 / Director: David Súkup

ERB ES TKHUR EM

Ett leende reser genom en värld av sorg, och blir förändrat av känslor och tankar.

Armenia 2021 / 6:34 / Director: Lilit Altunyan  / Producer: Reginald de Guillebon, Armine Anda

Sphéres

En episk resa genom ett universum av abstrakt geometri. Från gravitationen av barndom till avgrunden av ungdomen, från färgerna av staden till hägringarna födda från att träffa de andra, kommer det enda påtagliga elementet av denna resa vara rörelsen.

France 2022 / 4:42 / Director: Anais Scheeck / Producer: Anais Scheeck

Écrémé

För att undvika fängelse blir Noam, en tonåring från förorten, skickad till en farm i 6 månader. Ägaren, Lyra, är en ensamstående nylantlig kvinna som jobbar hårt för att leva. Så fort han kommer till gården börjar han, med hjälp av sin storebror, planera sin flykt. Hans bror lovar att komma och hämta honom om tre veckor, men medans Noam jobbar med Lyra, och bland korna, förändras han.

Frankrike 2021 / 27:39 / Director: Imane Mchangama, Tullio Lavaysse, Hugues Taranne, Fodil Drici, Temim Hammadi, Quentin Nozet

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners