(IC5)

Nattseende

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
TUE 25/10, 17:00 FYRIS
FRI 28/10, 11:00 FYRIS

All of Your Stars Are But Dust on My Shoes

Filmen följer den offentliga hanteringen av ljus och mörker som ett utslag av nödvändig polisverksamhet medan den rör sig mellan New York och Paris. Konstnärens hemstad Beirut ger skildringen dess centrala rytm.

Lebanon 2021 / 17:30 / Director: Haig Aivazian

Toothless

Clara tappar en tand i sömnen. Hon äts upp av en gigantisk mun och sväljs ner i en underjordisk värld där surrealistiska Sci-Fi-annonser lockar henne till ”ELECTRODENT”, en klinik som erbjuder sig att fixa tänder … men inte bara det.

Poland, Mexico 2021 / 12:07 / Director: Andrea Guizar / Producer: Agata Golánska

Ihmissoihtu

Vi har agerat enligt samhällets krav. Vi har följt reglerna. Vi retar eller nedvärderar inte folk som är annorlunda än vi. Men det är inte okej att komma hit och ändra på hur det alltid har varit och ställa till allt möjligt ståhej vid korvkiosken! Den här entagningsfilmen – från en natt vid ett övergångsställe – visar anständiga människor som väntar på grön gubbe och handlar om hur det känns att förlora sin trygghet i en värld som ändrar sig helt okontrollerat.

Finland 2022 / 05:56 / Director: Risto-Pekka Blom / Producer: Niina Virtanen, Pasi Hakkio

Angle Mort

Under Ben Alis diktatur i Tunisien blir en man kidnappad, torterad och mördad, och försvinner sedan utan att någonsin bli återfunnen. Trettio år senare kommer han tillbaka för att prata med oss. Han tar över sin mammas fråga: ”Var övergav du min sons kropp?”

Tunisia, France 2021 / 13:13 / Director: Lotfi Achour / Producer: Sebastian Hussenot, Anissa Daoud, Lotfi Achour, Olfa Ben Achour

 

Somleng Reatrey

Vibol och hans bror Kea har en motorvagn som de säljer nudlar från på Phnom Penhs gator varje natt. De möts ofta av hot från gängmedlemmar och tjuvar, samma människor som är deras enda kunder. Medan staden växer runt dem funderar bröderna på sin instabila inkomst och drömmer om en annan framtid.

Cambodia 2021 / 19:47 / Director: Chanrado Sok, Kongkea Vann / Producer: Rithea Phichith, Rotha Moeng

Hotel Kalura

En kvinna går in på en hotellbar på den romantiska ön Sicilien i väntan på att bli tänd.

UK 2021 / 4:51 / Director: Sophie Koko Gate / Producer: Sophie Koko Gate

Kuinka käänsin Rabobeston kylkiasentoon

En nygift kvinna påbörjar en resa in i natten för att lista ut varför hennes hjärta har slutat slå och hennes kropp blivit gyllene.

Finland 2022 / 15:00 / Director: Mari Mantela / Producer: Klaus Heydemann

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners