(IC5)

Jag och universum

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
TUE 24/10, 17:00 FYRIS
FRI 27/10, 11:00 FYRIS

BILDWERDEN

Isolde Maria Joham – kvinnan som porträtteras – går upp på en byggställning. Hon rör sig väldigt långsamt uppåt, ett steg i taget. När hon nått nästan högst upp, stannar hon, vänder sig mot kameran med ett busigt leende och gör tummen upp.

Austria 2022 / 10:00 / Director/Producer: Christiana Perschon

ECCE

En kvinna utför varje dag samma uppgifter och kan inte slita sig ifrån dem i den här skildringen som kunde vara gjord av M.C. Escher. Snart upptäcker vi att det inte handlar om en ensam kvinna utan om många människor som tvingas leva sina liv i samma klaustrofobiska krets av Dantes inferno.

Italy 2022 / 7:14 / Director/Producer: Margherita Premuroso

INTO THE VIOLET BELLY

Filmen väver samman familjeberättelser, mytologi, science fiction och digitala abstraktioner i sin skildring av regissören och hennes mamma. Modern flydde Vietnam efter det amerikanska kriget och var nära att dö under sjöresan därifrån.

Belgium, Denmark, Germany, Iceland, Malta 2022 / 19:30 / Director: Thuy-Han Nguyen-Chi Producer: Maria Pham, Thuy-Han Nguyen-Chi

A NAP IN FLUOROSCOPY BUSES

En buss får symbolisera ett samhälle präglat av alienation och övervakning. Fluoroskopibussen transporterar folkmassan från stadens centrum till utkanterna. I den fullsatta bussen krockar några människor som är på väg att stiga på med varandra och andra passar på att ta en tupplur på sina platser.

China 2023 / 6:45 / Director: Lei Lei

JILL, UNCREDITED

En av världens mest anlitade statister får huvudrollen i detta unika porträtt av Jill Goldston. Filmen består uteslutande av hennes insatser som syns i förbifarten i allt från Mr Bean till Elefantmannen, och är på samma gång en poetisk hyllning till en enastående filmkarriär och en studie av ett liv utanför blickfånget.

Canada, United Kingdom 2022 / 18:20 / Director: Anthony Ing Producer: Anthony Ing, Catherine Bray, Charlie Shackleton

PHA-YAR-SIN

Denna buddhistiska berättelse om skuldkänslor efter att i barndomen ha dödat en myra när man tvättade händerna illustreras av fotografier målade i guld och grått. De zen-liknande bilderna sveper in i varandra till viskande monologer om kosmos, makt, skuld, böner och tillvaron.

Myanmar 2023 / 10:10 / Director: Moe Myat May Zarchi

INHERENT

På jakt genom staden för att hitta sin mammas begravda böcker är Kimia tvungen att hantera rädslan hon ärvt från modern. Under resan behöver hon finna sig själv genom att spegla sig i andra.

Iran, Belgium 2023 / 15:40 / Director/Producer: Kimia Hendi

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners