(IC1)

Destruktions- rekonstruktion

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
MON 24/10, 13:00 FYRIS
FRI 28/10, 17:00 REGINA

All the things you leave behind

Det här är en kort dokumentär-essä helt sammansatt av arkivbilder, klipp och offentliggjorda dokument från U.S. – Thailändska relationer inom antikommunismen under Vietnamkriget. All the Things You Leave Behind undersöker effekterna av Amerikas inflytande på thailändare och samhället.

Thailand 2021 / 18:15 / Director: Chanasorn Chaikitiporn / Producer: Banvithit Wilawan

It’s Raining Frogs Outside

Världen står inför sin undergång. Maya måste åka hem till Zambales-provinsen och konfrontera sitt barndomshem. Huset terroriserar henne medan det regnar grodor utanför.

The Philippines 2021 / 12:00 / Director: Maria Estela Paiso / Producer: Gale Osorio

El After del Mundo

Förutom Fluor och Carlix – två spöken i idrottskläder – existerar inte mänskligheten längre. De vandrar runt bland resterna från en utdöd civilisation, en av de på sökande fot efter Wi-Fi uppkoppling, den andra på jakt efter huvudet av en jätteval. Detta är en historia om möten och vänskap, understruken av en sista spellista om världens undergång.

France 2022 / 11:00 / Director: Florentina Gonzales / Producer: Nicolas Schmerkin

Saving Some Random Insignificant Stories

Saving Some Random Insignificant Stories är en avskedshälsning till regissörens föräldrars hus. En natt december 2021, efter ovanligt kraftigt oväder, hus översvämmat och föräldrarna behövde bli räddade med båt. De förlorade nästan allt den natten, inklusive deras hund och katt. Två dagar efter översvämningen, när vattennivåerna hade sänkts, kunde regissören äntligen gå in i huset. Hon försökte rädda så många saker som möjligt, och för att rädda resten, gjordes denna film.

Austria, Greece 2022 / 13:47 / Director: Anna Vasof

The Land of Milk and Honey

Efter en serie massiva förstörelser, skyddas de beboeliga områdena av enorma separerande murar. Mellan dessa murar finns en befolkning av utblottade överlevare på ena sidan, och på den andra, eliter som är villiga att förvandla den populära ilskan till en arbetskraft.

Belgium 2022 / 11:13 / Director: Isabelle Nouzha / Producer: Isabelle Nouzha

Neighbour Abdi

Hur kan man förstå en våldsam bakgrund? Somalia-födda Abdi återskapar sitt liv, präglat av krig och kriminalitet med hjälp av sin granne och filmskaparen Douwe. Genom lekfulla rekonstruktioner i en specialeffekts-studio, ger de sig ut på en rå och investigerande resa genom en smärtsam historia med fokus på den kreativa processen.

The Netherlands 2022 / 29:00 / Director: Douwe Dijkstra / Producer: Richard Valk

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners