Kom och jobba med oss

Lediga tjänster 2021

Uppsala Kortfilmfestival utlyser flera tjänster inför hösten. Vill du vara en del av vårt härliga festivalteam? Sök någon av dessa tjänster.

För upplysningar om tjänsterna, kontakta festivalchef Niclas Due Gillberg, niclas.gillberg@shortfilmfestival.com.

Varmt välkommen med din ansökan senast 23 maj!

Projektkoordinator Kortfilmfestivalen Play

Omfattning: 75% 30 augusti – 24 oktober, 100% 25 – 31 oktober.

Festivalen söker en koordinator för vår egen vod-tjänst Kortfilmfestivalen Play. Playtjänsten startades 2020 och kommer att produceras även under festivalen 2021. Projektkoordinatorn kommer att ha huvudansvaret för playtjänsten i nära samarbete med en extern partner och flera andra medarbetare på festivalkontoret.

Filmurvalet görs av festivalens programavdelning därefter är det projektkoordinatorn som tar över och ser till att filmerna presenteras och visas på bästa tänkbara sätt. En stor del av arbetet kommer vara insamlande av material såsom filmfiler, bilder och filmtexter. Koordinatorn kommer även arbeta med support för playtjänstens användare under festivalveckan 25-31 oktober.

I tjänsten kommer även andra arbetsuppgifter ingå, bland annat att arbeta med festivalens sociala medier.

Vi söker en kollega som är samarbetsvillig, språkbegåvad och datorvan som gillar högt tempo. Personen behöver också vara självgående och ta egna initiativ, samtidigt som den är lyhörd för sina kollegors åsikter.

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev och skickas per email till info@shortfilmfestival.com senast den 23 maj.

Projektkoordinator festivalveckan

Omfattning: 60% 20 september – 24 oktober, 100% 25 – 31 oktober

Festivalen söker en projektkoordinator med ansvar för att organisera delar av arbetet under festivalveckan 25-31 oktober. Koordinatorns huvuduppgifter kommer vara att koordinera biljettförsäljning, biografer och andra lokaler/aktiviteter under festivalen. Koordinatorn kommer vara ansvarig för flera områdeskoordinatorer och stort antal volontärer.

Vi söker en kollega med god samarbetsförmåga, stor flexibilitet och vana av högt tempo. Det är bra om personen har jobbat med liknande evenemang tidigare och gillar att ha många bollar i luften samtidigt. Det är viktigt att personen är bra på att entusiasmera sina medarbetare och på ett naturligt sätt kan leda arbetet på sina ansvarsområden.

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev och skickas per email till info@shortfilmfestival.com senast den 23 maj.

Layoutansvarig för festivalkatalog

Vi söker en person för att jobba designen av årets festivalkatalog. Personen kommer vara ansvarig för den grafiska utformningen av katalogen från början till inlämning till tryck. Festivalens katalog är en omfattande publikation som innehåller all väsentlig information om festivalen, inklusive presentationer av samtliga filmer som visas.

Arbetet genomförs under september månad och katalogen lämnas in till tryck i början av oktober. Arbetet sker både på kontorstid och på helger. Personen som söker bör ha god kunskap om bildbehandling för tryck och stor erfarenhet av att jobba i Indesign. Arbetet sker i nära samarbete med en redaktör samt flera andra medarbetare på festivalkontoret. Det är därför viktigt att personen är bra på att samarbeta i grupp och är bra på att kompromissa. För uppdraget utgår ett fast arvode.

Ansökan skickas per email till info@shortfilmfestival.com senast 23 maj. Beskriv gärna dina tidigare erfarenheter av att designa trycksaker/kataloger.

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners