(NC5)

Svensk kortfilm 5

Detta program är en del av Svenska tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
FRI 29/10, 17:00 REGINA
SAT 30/10, 13:00 FYRIS

ALLMÄNNA SAMMANKOMSTER

En familj organiserar en begravning under en rådande pandemi. Men när de inser att de inte kan avvika från riktlinjerna, som tillåter högst åtta gäster, blir uppgiften omöjlig. De tvingas utesluta två familjemedlemmar. Vilka ska de utesluta och baserat på vad?

Sweden 2021 / 8:10 / Director: Ivana Lalovic / Producer: Ivana Lalovic, Nilas Lindgren

MARDJURET

Mardjuret hör ett rop och bestämmer sig för att följa det. På botten av en brunn upptäcker Mardjuret något både skrämmande och bekant.

Sweden 2021 / 8:04 / Director: Frida E. Elmström / Producer: Anders Wilhelmsson

THERE ARE NO MORE FOUR SEASONS

Två personer försöker klättra längs fasaden på ett övergivet hus i ett spanskt marmorbrott. Finns inte längre De fyra årstiderna, och har Vivaldi blivit fastighetsmusik?

Sweden 2021 / 6:28 / Director: Marie Gavois / Producer: Marie Gavois

INGIIS VAKNA

Ingrid är i kris. På sin systersons 5-årskalas kämpar hon för att hålla skenet uppe, men snart krackelerar bilden av en idealfamilj inför öppen ridå och alla försöker på olika vis hantera såväl sig själva som kaoset de plötsligt befinner sig i.

Sweden 2021 / 13:51 / Director: Amanda Adele Björk / Producer: Nilas Lindgren, Maida Kraak

THE MISMADE GIRL

Trollkarlen Chuck och hans livs- och showpartner Jan har varit verksamma i magibranschen sedan 60-talet och vidareutvecklat det klassiska tricket ”den itusågade damen” till en för spänningens skull mer makaber version, där damen istället sågas i flera delar. Numret döptes till ”The Mismade Girl”.

Sweden 2020 / 16:34 / Director: Tova Mozard / Producer: Tova Mozard

DIN LOKALA YURU-CHARA

Pa-zu är den lokala maskoten som stannat kvar när barndomsvännerna flyttat söderut. På grund av kärleken till hemstaden kämpar han på genom motgångarna med målet att en dag bli en framgångsrik yuru-chara.

Sweden 2021 / 5:00 / Director: Magnus Fredriksson / Producer: Magnus Fredriksson

MATS/MARIA

Bland dikter och sågmaskiner får vi följa 64-åriga Mats/Marias liv och historia i ett personporträtt. Vi får ta del av hens tankar om att växa upp som transperson i en bygd långt från storstadens queerkollektiv.

Sweden 2020 / 13:32 / Director: Klara Kristoffersson / Producer: Tove Nowén

HABIB & THE THIEF

En kärleksberättelse om två arabiska mäns första möte. Deras starka dragning till varandra är obestridlig i denna sexiga tjuv-och-polis-lek men det dröjer inte länge innan verkligheten hinner ikapp och tvingar dem att möta en av sina värsta farhågor – ett hot från den arabiska världen.

Sweden 2021 / 14:49 / Director: Naures Sager / Producers: Naures Sager, Basel Mawlawi

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners