(NC5)

Svensk kortfilm 5

Detta program är en del av Svenska tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
TUE 25/10, 21:00 FYRIS
THU 27/10, 17:00 FYRIS

2gether

Hampus och Olivia – före detta Ex on the beach deltagare och influencers – har svårt att upprätthålla sitt jobb och sin relation i Norrköping, Sverige. Regissören Kim Ekberg har länge velat göra en film om sin bror Hampus och hans flickvän. Dessvärre gör paret slut och det förra manuset måste göras om vilket gör att filmen blir meta och börjar handla om att röra sig framåt utan varandra istället.
En kort genreöverskridande meta-romcom inspelad på 16 mm film med debutantskådisarna Hampus Ekberg & Olivia Hedlund.

Sweden 2022 / 14:30 / Director: Kim Ekberg / Producer: Elin Bennett, Hanna Hannerz-Simå

Dansa min docka

Oroliga asylsökande, arga aktivister och lydiga handläggare i lika underbar som sylvass stop-motion om människorna som alla är fast i migrationsverkets byråkratiska klor.

Sweden 2022 / 15:00 / Director: Jasmijn Kooijman / Producer: Hawa Sanneh, Jimm Garbis

Bromance

Räkan och Fabbe är Bro’s 4 life. Men när Räkan blir medtvingad till en tjejfest känner han sig direkt alienerad från gruppen. Fabbe försvinner iväg med sin flickvän och Räkan blir varse det utanförskap han så ofta känt av men aldrig konfronterats med. Kompisarnas olika relation till tjejerna på festen skapar ett glapp mellan dem och hotar förstöra deras vänskap.

Sweden 2022 / 11:47 / Director: SaraKlara Hellström / Producer: Lova Lillienmarck

Nadir

Nadir utspelar sig i Malm, i ett område som befinner sig i både kulturella och politiska konflikter och som en gång benämndes vara en “No-Go-Zone” av kommunen tack vara den höga andelen brott. Samtidigt kan gatorna beskrivas som en uttrycksfull och symfonisk mikro-stad. Omringade av småskaliga industrier, hänger doften från Pågens bröd-fabrik kvar i området. Här samlar sig baptistkyrkan ovanför en produktionslokal, bredvid en neondränkt arabisk möbel- och mattbutik. Genom en multisensorisk resa agerar gatan både som scenografi och rekvisita.

Sweden 2022 / 12:50 / Director: Amin Zouiten / Producer: Amin Zouiten

Älskling

Artonåriga Rosannas tillvaro som nybliven mamma på landsbygden är hopplös och ensam. När hennes festsugna vänner dyker upp en sommarkväll suddas gränserna ut mellan tonårsliv och mammatillvaro.

Sweden 2022 / 12:20 / Director: André Vaara / Producer: Tintin Scheynius

Det autentiska jaget

En dålig vinnare och en bra förlorare kämpar med att förstå sina känslor efter en ovanligt ojämn badmintonmatch.

Sweden 2022 / 7:29 / Director: Simon Folger, Fred Bendz, Olof Bendz, Peter Malmgren / Producer: Olof Bendz

Toasnack

På tjejtoan super och kissar vi ihop, håller varandras hår när vi kräks och fyllehånglar. Här korsar vi varandras vägar och påverkar varandras öden. En trygg plats som står stabil genom skratt, tårar, fylla och sista kissen. Välkommen in!

Sweden 2022 / 15:53 / Director: Mona Abbasnejad / Producer: Mona Abbasnejad

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners