(NC4)

Svensk kortfilm 4

Detta program är en del av Svenska tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
WED 26/10, 19:00 FYRIS
SAT 29/10, 15:00 SLOTTS

Den längsta väntan

Thelma och Sahlina har precis fått dispens för att jaga på egen hand utan uppsikt från en vuxen. Under helgerna de jagar tillsammans skapar de sin egen frizon från föräldrar som ger en försmak av det stundande vuxenlivet.

Sweden 2022 / 15:00 / Director: Lisa Meyer / Producer: Mario Adamson

Borderland

Ett filmat brev till framtiden från ett havererat samhällsprojekt. En desperat vädjan om förståelse men kanske också en undanflykt. Det här är en varning till nästa generation att inte upprepa våra misstag.

Sweden 2022 / 14:40 / Director: Magnus Rutberg / Producer: Magnus Rutberg

Familjeunderhållning

Det vankas ABBA-kväll på Mallorca men innan det sätter igång ska Totte (Kodjo Akolor) värma upp publiken med lite gospel. Johanna Ställberg skurvar på woke kulturen med en chartersatir som nyper där det känns.

Sweden 2022 / 13:00 / Director: Johanna Ställberg / Producer: Beata Mannheimer, Grace Maharaj

Tortoise in Time

En liten sköldpadda krälar över golvet i en lägenhet medan dess ägare sitter i soffan. Stendöd. Årstider kommer och går, högen med post vid dörren växer allteftersom den döde sakta ruttnar bort. Vår ensamma, och hungriga, sköldpadda börjar så smått tappa förståendet.

Sweden 2022 / 14:20 / Director: Nicklas Dahlström / Producer: Mikael Lindbom, Nicklas Dahlström

Josef

Josef blir oväntat medbjuden till en fest av Cissi och Mia – två medelålderskvinnor som festar med de unga männen Hamza och Adam under sina barnfria helger. Sakta men säkert börjar Josef förstå vad som sker i lägenheten och vad som förväntas av honom.

Sweden 2022 / 14:18 / Director: Aman Niel / Producer: Svante Tidholm

Tjejtoan

Nattklubbens musik sipprar in på toaletten. Omgivna av skitsnack, smink och nedklottrade toabås svänger känslorna snabbt mellan skratt, kärlek och förtvivlan. Två vänners relation sätts på spel när den ena visar sig ha känslor för den andra. I toabåset intill är väggarna så pass tunna att en tjej överhör när hennes nya vänner pratar illa om henne. Samtidigt i ett annat toabås gör en nedblodad nattbinda att hela fasaden raserar och nedtryckta känslor bubblar upp. Inom loppet av bara några minuter på en klubbtoalett tvingas sanningar komma upp till ytan, som annars hade förblivit osagda.

Sweden 2022 / 19:32 / Director: Angelika Abramovitch / Producer: Hawa Sanneh

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners