(NC3)

Svensk kortfilm 3

Detta program är en del av Svenska tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
WED 26/10, 17:00 FYRIS
THU 27/10, 21:00 FYRIS

Återseenden

Helen har flytt till Sverige med sin dotter och kämpar med tillvaron. En dag får hon besök från Isak som säger sig jobba med motståndsrörelsen i hemlandet. Men är han den han utger sig att vara?

Sweden 2022 / 8:59 / Director: Ruben Levi / Producer: Anders Wilhelmsson, Ruben Levi

SAMSES

Två personer måste komma överens när de tvingas leta efter sin vän i skogen. Denna film är ett äventyr som tar med dig på en resa genom Vålådalens mystiska skog. 

Sweden 2021 / 14:59 / Director: Emil Olofsson, Troy Davis / Producer: Troy Davis

Berry Pickers

Under en ovanligt varm sommar i Sverige måste en Thailändsk arbetsinvandrare navigera i skogen och i sin relation med sin storebror för att hitta de blåbär som behövs för att kunna ha ett tak över huvudet.

Sweden 2022 / 15:00 / Director: Agnes Skonare Karlsson / Producer: Mona Maahn

Fickorna fulla av minnen

Fickorna fulla av minnen är en stop motion-kortfilm i blandteknik. Filmen handlar om nostalgi, tid, minnen, och om att hemsökas av något som man samtidigt inte vill ska försvinna.

Sweden 2022 / 5:36 / Director: Ida Björkbäck / Producer: Ida Björkbäck

Little to big

Ett älskat marsvin har avlivats. Någon har blivit dissad av sin första, största kärlek. Och ute i den skimrande sommarskärgården bär en liten flicka på en fruktansvärd hemlighet. Som första filmteam någonsin har BRIS låtit oss filma autentiska telefonsamtal från barn och ungdomar.

Sweden 2022 / 19:58 / Director: Ellen Fiske, Ellinor Hallin / Producer: Ellen Fiske, Ellinor Hallin

Reptilhjärnan

Livscoachen Jakob gör karriär på att ge folk det de vill ha: enkla svar i komplicerade tider. Men när han bjuds in till ett jobbcoachbolag för att hjälpa arbetslösa börjar hans yta krackelera. Går allt verkligen att lösa bara man har rätt inställning?

Sweden 2022 / 27:31 / Director: Elisabeth Marjanović Cronvall / Producer: Cecilia Björk, Emilia Haukka, Jussi Rantamäki

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners