(NC2)

Svensk kortfilm 2

Detta program är en del av Svenska tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
TUE 25/10, 19:00 FYRIS
FRI 28/10, 17:00 FYRIS

En cirkel på två

Sonja och Per har kommit i kontakt via ett forum på nätet. De har kommit överens om att skapa en studiecirkel med ambitionen att utforska sidor av dem själva som inte kommer till utlopp i vardagen. Detta är deras första möte.

Sweden 2022 / 15:49 / Director: Viktor Nyåker / Producer: Hanna Holmqvist, Viktor Nyåker

Jag ville ha en familj

En önskan om att bilda en familj blir till en mardröm. Mannen blir mer och mer kontrollerende, våldsam och galen. Kvinnan lämnar relationen, men får leva med konsekvenserna av uppbrottet långt efter separationen. En film om fysisk, sexuellt, psykiskt och ekonomisk våld och hur det påverkar en hel familj.

Sweden 2022 / 10:12 / Director: Irene Altagracia Perez Lopez / Producer: Irene Altagracia Perez Lopez

Vanus Labor

Med projektet Vanus labor fortsätter Salad Hilowle sitt utforskande av hur människor med afrikanskt ursprung skildras i svensk konsthistoria.

Sweden 2021 / 12:56 / Director: Salad Hilowle / Producer: Salad Hilowle

Till dig, varma hälsningar

Föräldralösa och nyligen skadad från en stor förlust, en pojke lånar ut sin protetiska arm till sin kompanjon. Kompanjonen tar med armen på en resa av texturer, material och dokumenterar detta under dagen. Månen närmar sig solen och pojken ser något ovanligt intill vattenytan… Vad kommer hända med pojken, dokumentationen och armen?

Sweden 2022 / 9:02 / Director: Gabriel Gabriel Garble / Producer: Gabriel Gabriel Garble

The Diamond

Stefan är en ensam och socialt obegåvad man som hade gjort vad som helst för umgänge. Efter ett misslyckat försök till mänsklig kontakt får han syn på en diamant i ett hål i marken. Han försöker, men han kan inte nå den. Dagen efter har Stefan endast diamanten i tankarna. Han får syn på Douglas. En orealistiskt liten person som är ca 30-40 cm lång. Stefan får då en idé.

Sweden 2022 / 13:46 / Director: Vedran Rupic / Producer: Christian Kuosmanen, Siamand Masoodian

Weathering Heights

Ett fritidshus i lantlig svensk skogsmiljö observeras av mystiska krafter som förvandlas till moderna spöken i stadslivet. Skiftandes till former ännu inte möjliga att hantera. Kalejdoskopiska bilder som ständigt pendlar mellan mikro- och makroperspektiv skapar formen och berättelsen i denna experimentella hybridkonstfilm som utforskar film från ett posthumanistiskt perspektiv.

Sweden 2022 / 29:21 / Director: Hannah Wiker Wikström / Producer: Kim Ekberg, Hannah Wiker Wikström

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners