(NC4)

Svensk kortfilm 4

Detta program är en del av Svenska tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
WED 25/10, 19:00 FYRIS
SAT 28/10, 15:00 FYRIS

I THINK OF SILENCES WHEN I THINK OF YOU

Ett lyriskt porträtt av en kvinnas förlovning i Ghana och förestående emigration i slutet av 1990-talet. Filmen följer en kvinna som navigerar världen i relation till tystnad, med hennes önskningar och drömmar om Europa som kuliss.

Sweden 2023 / 9:00 / Director/Producer: Jonelle Twum

RE-MEMBERING: MEDITATION ON A TRIPTYCH

Bosnien 1983, före kriget. En anonym person med kamera filmar vardagslivet och folk som passerar förbi. Vissa ler och säger hej, andra är kameraskygga. Plötsligt går en gammal man över gatan med välkända steg. Det är berättarens farfar som dog i kriget. En reva öppnas i tid och rum där kriget som skiljer dem åt inte längre finns och minnet av en glömd plats i tiden återväcks.

Sweden, Bosnia and Herzegovina 2022 / 10:23 / Director/Producer: Amra Heco

NU LEVER JAG

Boonsri har ont i magen och försöker att få hjälp av den svenska sjukvården. Det dröjer inte länge innan hon hamnar i läkemedelsindustrins klor. Vi får följa hennes kamp för att komma loss.

Sweden 2022 / 18:02 / Director: Boonsri Tangtrongsin

TJENA TJAVO

Tommys grill är en mötesplats för den romska gemenskapen. Här samlas en tajt men brokig skara människor för att äta gott och snacka. När en ensam ung kille besöker restaurangen en kväll sätter ryktena igång och Tommy tvingas återväcka plågsamma minnen.

Sweden 2023 / 15:00 / Director: Alecio Araci Producer: Alicia Hansen, Bitte Andersson

MADDEN

En berättelse om att förhålla sig till sin flock. Om plikt kontra längtan. Om höga klackskor i koskit och uppskrämda djurkroppar som dundrar fram över ett västgötskt landskap. Om en skog av höga trädstammar mellan vår huvudperson och världen utanför.

Sweden 2023 / 12:50 / Director: Malin Ingrid Johansson Producer: Andrea Gyllenskiöld, Victor Lindström, Adam Holmström, Joel Rostmark

GÖSTA PETTER-LAND

För att få en fristad från skolans alla regler grundar fem barn låtsaslandet Gösta Petter-land, en fri och drömsk skogsvärld fylld med gulliga kycklingar. När deras egna regler vänds emot dem förvandlas utopin till en mardröm.

Sweden 2023 / 14:59 / Director: Christer Wahlberg, Sebastian Rudolph Jensen Producer: Christer Wahlberg

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners