(NC3)

Svensk kortfilm 3

Detta program är en del av Svenska tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
WED 25/10, 17:00 SLOTTS
THU 26/10, 21:00 FYRIS

FÖR OSS HETER DU ALLA NAMNEN

Till följd av en stroke lider Katinka av minnesförlust. Hennes barnbarn Julia samlar ihop minnen från deras tid tillsammans som vi får ta del av. De äter gulasch och tittar på TV. Julia skriver en text om familjens judiska identitet och en dag läser Katinka den. Hon håller den kär. Julias texter verkar minska avståndet som minnesförlusten skapat mellan dem.

Sweden 2023 / 7:40 / Director/Producer: Hedda Keszler

AT THE WINDOW

En flicka tittar ut genom ett fönster, över en snötäckt trädgård där allt ligger kusligt stilla. Bakom henne ligger hennes mamma sjuk i sängen. Plötsligt börjar mammans mörka dröm ta form i trädgården. En hybrid av animation och live action väcker Helen Adams mystiska skräckdikt till liv.

Sweden 2023 / 7:42 / Director: Tomas Stark, Peter Larsson Producer: Gustav Ahlgren

TÖLVA

En dag blir Susanne plötsligt bortkopplad från nätet och kan inte nå TÖLVA, den artificiella intelligensen som fungerar som hennes digitala butler och spådam. Förvirrad ger hon sig ut i staden för att ta reda på vad som hänt. Med lån från ett medeltida bildspråk och dess säregna blandning av jovialitet och undergång utforskar filmen den digitala teknikens komplexitet och dess inverkan på våra liv.

Sweden 2023 / 12:55 / Director/Producer: Brigitta Kontros

COURAGE

Vi är alla skapade ur kärlek, men något har sedan tagits ifrån oss. Jasmina och Miriam berättar om hur de fattade modet att ta sig ur förtvivlan och hopplöshet och skapa nya liv åt sig.

Sweden 2023 / 15:30 / Director: Jasmina Pusök, Star Bazancir

HYPNOSUGGESTION

Ett slags mänskligt minnesfragment lever kvar i en dators medvetande efter att den teknologiska singulariteten upplöst människan i tid och rum. En hypnotisk sci-fi thriller bestående enbart av stillbilder genererade av en AI; ett utforskande av vårt mänskliga minne och undermedvetna.

Sweden 2023 / 8:00 / Director/Producer: Per Bifrost

KAN NOEN FORTELLE MEG AT ALT BLIR BRA

Gillar män kvinnor med hängbröst? Har du någonsin dödat någon? På nätet kan vi vara anonyma och helt öppna med våra innersta dilemman. Men vad skulle hända om vi var lika brutalt ärliga i den fysiska verkligheten? Dialogen i denna skruvade komedi är hämtad från Norges största chattforum.

Sweden, Norway 2023 / 13:37 / Director: Siri Bråtveit Producer: Turid Rogne

KING OF VALHALLA

Valhallabadet är ett mikrouniversum som styrs av ett gäng oskrivna regler, de håller badet flytande. När den envisa Juristen kommer in och arrogant bryter regler han anser står under hans värdighet börjar en konflikt som de andra gästerna sent kommer glömma. Juristen konfronteras av Badvakten och snart utbryter ett smärre kaos som får absurda proportioner.

Sweden 2022 / 14:00 / Director: Omar Dogan Producer: Cemal Dogan, Omar Dogan

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners