Queer

Sex av årets bästa filmer om allt som stavas HBTQ. Från 15 år.

Visas:
Tor 22/10 | 18:00 Reginateatern
Kortfilmfestivalen Play 19-25 oktober

Babylebbe

Frede går med sin storasyster till ett queer-technoparty för att vinna tillbaka sitt ex. När hennes plan går i stöpet försöker hon följa sin systers inte lika romantiska råd om hur hon ska komma över sitt ex och inte vara en sådan ”babydyke”. Detta leder till att Frede går över sina egna gränser och resulterar i en stor konfrontation mellan de två systrarna.

Denmark, 2019, 19, Direction: Tone Ottilie.

Os Últimos Românticos do Mundo

Jorden år 2050. Ett rosa moln är på väg att förstöra den värld vi känner till. Långt bort från det urbana kaoset söker sig Pedro och Miguel till evigheten.

Brazil, 2020, 23, Direction: Henrique Arruda.

Shannon Amen

Shannon Amen avslöjar det frenetiska, passionerade, och plågade uttrycket hos en ung kvinna när hon kämpar för att förena sin sexuella identitet med sin religiösa tro.

Canada, 2019, 15, Direction: Chris Dainty.

Acceptable Face

”En sån person som någon skulle kunna beskriva som ’Han är homosexuell, men han är underbar!'”. Acceptable Face är en animerad diskussion om den ”ideala” versionen av en respekterad queer-person. Hur skulle personen se ut och uppträda, och hur skulle personen låta folk förstå att hen inte är ”den sortens homosexuell”? Den här experimentella animationen, gjord i kol, baserar sig på intervjuer med HBTQ+-personer och utforskar dels den press som en queer-person kan känna av att behöva vara ”ett gott exempel” och dels glädjen i att vägra anpassa sig.

United Kingdom, 2019, 6, Direction: Holly Summerson.

Elagabalus

Märkt av en profetia om en våldsam död lever den ickebinära, romerska kejsaren Elagabalus sitt liv i överflöd. Till den kontrollerande moderns förfäran är Elagabalus helt förtrollad av en stilig kusk. När Elagabalus blir alltmer sadistisk tvingas modern och älskaren att tillsammans uppfylla ödet.

Australia, 2020, 17, Direction: Xanthe Dobbie.

Inflorescence

Det är återigen höst på planeten Jorden. Ett gäng rosiga rosblad utstår i evig solidaritet mödorna under ett stort åskväder. Detta är en romantisk och konceptuell godnattsaga om motstånd och överflöd, eller om den besvärliga kluvenheten hos sanningen, drömmen, livet och kärleken. Låt oss förenas med blomställningen!

Germany, 2020, 8, Direction: Nicolaas Schmidt.

Tillbaka till alla program

Se hela programmet hemifrån

Kortfilmfestivalen Play

På vår egen onlinetjänst Kortfilmfestivalen Play kan du se hela festivalprogrammet hemifrån för endast 90 kronor. Playtjänsten är tillgänglig från hela Sverige och kan användas under hela festivalveckan 19-25 oktober.

  • 90 kronor för hela utbudet

1982

Festivalen startades

300

Filmer per festival

70

Länder

50-50

Kvinnliga/manliga regissörer

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners