Queer - Nobody Puts Dildo in a Corner

Sex av årets bästa filmer om allt som stavas hbtqi. Här finns allt ifrån ombytta roller mellan fangirls och dreamboys i ett pojkband, glittriga bringor i solsken och topless med cocktails på stranden, till samhörighet i kosmos, bland delfiner och techno. Och en handfull dildos förstås.

Curator: Martin Lindberg

 

Visas:
SAT 28/10, 19:00 FYRIS
SUN 29/10, 17:00 REGINA

BUTCH UP!

“Sluta vara så olycklig”. När Mi-hae har hört dessa sista ord från sin numera före detta partner kan hon inte längre förmå sig att framföra sitt bands mest omtyckta låt, ”Oppa’s Girl”.

South Korea 2022 / 11:53 / Director: Yu-jin Lee

QUEIMA MINHA PELE

Dessa män dryper av svett, men det spelar ingen roll.

Brazil 2023 / 19:25 / Director: Leonardo Amorim

BOYBEND

I en alternativ verklighet är Boybend världens största pojkband. I denna dokumentär får vi följa bandets vardag bakom scenen. Bandet är på väg att ta över världen. Men i vår verklighet utmanar Boybend snarare bilden av vem som tillåts iklä sig rollen som flickidol.

Sweden 2023 / 14:16 / Director: Eva Malmberg

DILDOTECTÓNICA

Rebeca försöker skapa icke-falliska dildos av keramik. I historisk tid hittar Josefa en dildo som kommer till användning i en förbjuden kärleksrelation. Även om Rebeca och Josefa befinner sig på olika platser i tiden korsas deras vägar.

Portugal 2023 / 15:24 / Director: Tomás Paula Marques

ENTRE A LUZ E O NADA

Cosmos, delfiner, ensamhet och techno. Fjärilar, älskare och raves. Vi stänger våra ögon och reser genom hela universum på en enda natt.

Portugal 2023 / 17:37 / Director: Joana de Sousa

DORIS & BETTAN MARBELLA MAYHEM

Doris & Bettan – två pensionärer som njuter av den starka solen på en strand i Spanien. De solar topless, röker och smuttar på drinkar. När en annan gäst klagar försöker hotellets direktör sparka ut Doris och Bettan, men direktören har ingen aning om vad han gett sig in på.

Sweden 2023 / 7:42 / Director: Ellen Ekman

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners