Festivalfavoriter från 40 år

Medarbetare minns

Medarbetare minns sätter ljuset på några som varit allra närmast kortfilmen och festivalen under festivalens 40-åriga historia. Vi har bjudit in medarbetare från 40 år som har betytt lite extra för festivalen för att de ska visa och berätta om en kortfilm som betytt lite extra för dem under dessa år. Medarbetarna är Louise Bown, Nils Bingefors, Hanna Skagerström, Maria Östbye och Jonas Fröjmark. Från 15 år.

Visas:
FRI 29/10, 19:00 SLOTTS

UN JOUR

”En dag hade jag en man i min mage. Dagen efter var han fortfarande kvar, så jag förstod att jag var tvungen att vänja mig vid honom.” Berättelsen om kärlekens slumpmässiga vägar fick pris som bästa animation vid festivalen 1998.

France 1998 / 5:00 / Director: Marie Paccou

A GRAND DAY OUT

Wallace tar en paus från sitt grunnande på var semestern ska firas någonstans och upptäcker till sin förskräckelse att osten är slut. Den självklara lösningen på bägge problemen är förstås en resa till månen med hunden Gromit eftersom, som ju alla vet, månen är gjord av ost.

United Kingdom 1989 / 24:00 / Director: Nick Park

BOM

En pojke lämnas ensam av sin far mitt ute i ödemarken. Där träffar pojken en gränsvakt; ett oväntat möte som förändrar de bådas livssituation.

South Korea 2002 / 14:00 / Director: Lee Jong-Urn

KROPPEN MIN

Det här är ett naket självporträtt där regissören beskriver sin kropp och hur hennes syn på den har färgats av andra kvinnors fördomar.

Norway 2002 / 25:00 / Director: Margreth Olin

SKALLAMANN

En ung mans sökande efter kärlek och acceptans förs fram i formen av en livlig musikal om att vara dig själv och att stå för den du älskar.

Norway 2011 / 12:00 / Director: Maria Bock

Tillbaka till alla program

1982

Festivalen startades

300

Filmer per festival

70

Länder

50-50

Kvinnliga/manliga regissörer

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners