Film från Uppland

8 av de bästa av årets filmer med koppling till Uppland. En ny generation filmskapare visar upp en samtidsspegel med lokalfärg som sträcker sig från gågatan och asylboende i Uppsala till filmskolor i Kanada och fantasiresor till Thailand. Från 15 år.

Visas:
TUE 26/10, 19:00 REGINA
KORTFILMFESTIVALEN PLAY

OTROGEN

Kvintus har uppnått allt han drömt om i livet: fast jobb, fast partner, fast boende. Allt skulle vara perfekt om han bara kunde sluta tänka på sitt ex. Internet ger råd om hur han ska lösa situationen – men att följa det visar sig vara lättare sagt än gjort.

Sweden 2021 / 14:30 / Director: Virve Ivarsson / Producer: Erica Juthe, Virve Ivarsson

SÄLJ

Under ett samtal med en kund måste en utbränd telefonförsäljare lyckas sälja mer för att rädda livet på sin systerdotter.

Sweden 2021 / 12:00 / Director: Sara Dutta, Viktor Hedlund / Producer: Sara Dutta, Viktor Hedlund, Albin Falkerby Lundmark

ORANGE

En märklig skepnad går ensam på en promenad i sina gamla kvarter, en plats belyst av en evig solnedgång.

Sweden 2021 / 4:10 / Director: David Strandberg / Producer: David Strandberg

I HUVUDET PÅ IRIS

Iris föddes med någonting alldeles extra: en kromosom mer än de flesta andra. Idag är hon 23 år och undrar vart livet ska ta henne härnäst. Genom en videodagbok och personliga filmer får vi ta del av Iris funderingar och känslor kring sig själv, livet och framtiden.

Sweden 2020 / 12:43 / Director: Sylvia Krupke / Producer: Sylvia Krupke

HUMAN BREATH

En film som blev till genom möten, utbyten och vänskap mellan personer på ett boende i Uppsala.

Sweden 2021 / 13:00 / Director: SU-EN / Producer: Mo no Kai

ARIA PARLANDO

En stressad karriärkvinna bryter ihop i ett omklädningsrum, vilket utlöser ett samtal kring vad som verkligen är viktigt.

Sweden 2021 / 9:30 / Director: Janya Cambronero Severin / Producer: Janya Cambronero Severin, Natanael Cambronero Severin

TOILET PAPER

En after-work går inte som planerat för Sherry, som under ett intensivt toalettbesök konfronteras med sin exfästman, och tvingas ta beslut om framtiden – i ett inte särskilt privat toalettbås.

Canada 2021 / 7:08 / Director: Mel Corrigan/ Producer: Janya Cambronero Severin, Natanael Cambronero Severin

TING TONG TRIP

De två vännerna hade sparat pengar och laddat upp inför den stora resan till Thailand. Då kom Covid-19. Men inte ens en pandemi kunde hindra de två vännerna. De hyrde en husbil och begav sig ut på en road trip och skapade sitt eget lilla Koh Phangan i de svenska skogarna.

Sweden 2021 / 9:59 / Director: Viktor Hertz, Andreas Gejke / Producer: Viktor Hertz, Andreas Gejke

Tillbaka till alla program

1982

Festivalen startades

300

Filmer per festival

70

Länder

50-50

Kvinnliga/manliga regissörer

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners