Festivalfavoriter från 40 år

80-tal

Det stora jubileumsprogrammet Festivalfavoriter från 40 år är ett dignande smörgåsbord av kortfilmsgodbitar från festivalens hela historia. Här finns vinnare av Oscars och Guldpalmer – för att inte tala om vår egen Filmkaja förstås. Fast framför allt så är det här publikens favoriter. Det är 5 program med några av de mest älskade internationella kortfilmerna genom åren, prydligt uppställda – men ibland rejält okammade – per årtionde, för att ni med lätthet ska se publikens smak över tid. Från 15 år.

Visas:
MON 25/10, 21:00 SLOTTS
SUN 31/10, 15:00 SLOTTS
KORTFILMFESTIVALEN PLAY

SING BEAST SING

En stor musikalisk händelse – Toledo Mung Beast ska sjunga och spela piano! Då kan man vänta sig de märkligaste ting. Redan när den här filmen visades för första gången i Uppsala hade den gjort ett imponerande segertåg världen runt och vunnit en rad priser.

Canada 1980 / 9:00 / Director: Marv Newland

MUZNÉ HRY

Vad går idrott egentligen ut på? Här får vi en uppriktig redogörelse.

Czech Republic 1988 / 15:00 / Director: Jan Svankmajer

NONSTOP

Det här är historien om en revolver som går från hand till hand i en rundgång utan slut. Alla använder revolvern för sina egna syften i denna genrelek med traditionellt filmberättande.

Finland 1987 / 19:00 / Director: Kari Paljakka

GIRLS NIGHT OUT

Det är Beryls födelsedag och väninnorna på jobbet tar henne med ut för en glad kväll. De hamnar till slut på en pub där Beryl tror att de bara ska ta en sista drink. Om hon bara visste…

United Kingdom 1987 / 6:00 / Director: Joanna Quinn

L 'HOMME QUI PLANTAIT DES ARBRES

En ensam man planterar träd i södra Frankrike. Ett vindpinat och kalt landskap förvandlas till grönskande natur genom en människas tålamod och generositet. Denna mångfaldigt prisbelönade film bygger på en ekologisk novell av Jean Giono.

Canada 1987 / 30:00 / Director: Frédéric Back

KITCHEN SINK

Det börjar med ett hårstrå i vasken. Vad som sedan följer är en originell och tankeväckande rysare om rädsla, begär och relationen mellan en man och en kvinna.

New Zealand 1989 / 14:00 / Director: Alison Maclean

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners