Festivalfavoriter från 40 år

10-tal, del 1

Det stora jubileumsprogrammet Festivalfavoriter från 40 år är ett dignande smörgåsbord av kortfilmsgodbitar från festivalens hela historia. Här finns vinnare av Oscars och Guldpalmer – för att inte tala om vår egen Filmkaja förstås. Fast framför allt så är det här publikens favoriter. Det är 5 program med några av de mest älskade internationella kortfilmerna genom åren, prydligt uppställda – men ibland rejält okammade – per årtionde, för att ni med lätthet ska se publikens smak över tid. Från 15 år.

Visas:
THU 28/10, 19:00 SLOTTS
SUN 31/10, 19:00 SLOTTS
KORTFILMFESTIVALEN PLAY

THE EXTERNAL WORLD

En pojke lär sig spela piano.

Germany 2010 / 15:00 / Director: David OReilly

SYMPHONY NO. 42

Symphony no. 42 presenterar en subjektiv värld genom 47 scener. De små händelserna, sammanflätade av associationer, uttrycker den irrationella sammanhållningen i våra omgivningar.

Hungary 2014 / 10:00 / Director: Reka Bucsi

PREMATUR

En ung man besöker sina föräldrar i Norge tillsammans med sin gravida fru. Det ligger förväntningar i luften men under den korta bilfärden från flygplatsen står det klart att det här inte blir den harmoniska familjeträff som de alla önskat sig.

Norway 2011 / 17:00 / Director: Gunhild Enger

PANDY

De är alldeles ensamma i skogen och får klara sig själva. En dag hittas de av en alltför aktiv primat – människan – och blir snabbt en bricka i människans spel.

Slovakia 2013 / 12:00 / Director: Matúš Vizár

OH WILLY..

När Willy blir tvungen att återvända till sin rötter som naturist ramlar han raka vägen ner i en tillvaro som vilde.

Belgium, France, The Netherlands 2011 / 16:00 / Director: Emma de Swaef, Marc James Roels

TRAM

Grå vardagliga män stiger på och av spårvagnen. Inuti sitter den kvinnliga konduktören och plötsligt svävar hennes fantasi iväg.

Czech Republic, France 2012 / 7:00 / Director: Michaela Pavlátová

THE MASS OF MEN

Richard, en arbetslös 55-åring, kommer 3 minuter för sent till sitt möte på arbetsförmedlingen. Förmedlaren straffar honom för hans sena ankomst. För att undvika att falla allt längre ned i misären tar Richard till desperata åtgärder.

United Kingdom 2012 / 17:00 / Director: Gabriel Gauchet

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners