Festivalfavoriter från 40 år

00-tal

Det stora jubileumsprogrammet Festivalfavoriter från 40 år är ett dignande smörgåsbord av kortfilmsgodbitar från festivalens hela historia. Här finns vinnare av Oscars och Guldpalmer – för att inte tala om vår egen Filmkaja förstås. Fast framför allt så är det här publikens favoriter. Det är 5 program med några av de mest älskade internationella kortfilmerna genom åren, prydligt uppställda – men ibland rejält okammade – per årtionde, för att ni med lätthet ska se publikens smak över tid. Från 15 år.

Visas:
WED 27/10, 19:00 SLOTTS
SUN 31/10, 13:00 SLOTTS
KORTFILMFESTIVALEN PLAY

HOME

En dag i en socialarbetares liv, bland utsatta exis-tenser i en grå stadsdel någonstans. En vacker och vemodig ballad – poetisk realism på skotska.

United Kingdom 1999 / 11:00 / Director: Morag McKinnon

CITY PARADISE

Tomoko anländer till London från Japan för att lära sig engelska. Till en början är staden en svår plats att vistas på, men av en slump upptäcker hon en värld under marken, en mystisk och helt fantastisk värld. Nu förändras allt.

United Kingdom 2004 / 6:00 / Director: Gaëlle Denis

STAPLERFAHRER KLAUS - DER ERSTE ARBEITSTAG

Klaus har äntligen tagit sitt truckförarkort. Men det är den första dagen som blir den verkliga utmaningen, speciellt för hans arbetskamrater.

Germany 2001 / 10:00 / Director: Jörg Wagner, Stefan Prehn

COPY SHOP

En lekfull om hur det skulle vara om alla andra faktiskt var som en själv. Hur skulle välden se ut om alla dess invånare identiska kopior av dig själv? Denna film är ett försök att gestalta denna tanke.

Austria 2001 / 12:00 / Director: Virgil Widrich

HARVIE KRUMPET

Harvie har haft otur hela sitt liv. Om det inte är Tourettes syndrom så är det blixtnedslag i huvudet eller testikelcancer. Men Harvie låter sig inte ned- slås, han är fullt upptagen med att njuta av livet. Filmen vann en Oscar för bästa animation 2003.

Australia 2003 / 22:00 / Director: Adam Elliot

KJFG NO 5

Tre musiker: en björn, en kanin och en varg repar i skogen. Plötsligt kommer jägaren.

Hungary 2007 / 3:00 / Director: Alexei Alexeev

USELESS DOG

Bondens hund är helt oduglig. Hon sköter inte sina uppgifter som vallhund för fåren och till råga på allt har hon fört de hopplösa dragen vidare till sin valp. Trots det är hon ju en del av familjen. Ömsint och humoristiskt skildras relationen mellan en husse och hans bästa vän.

Ireland 2004 / 5:00 / Director: Ken Wardrop

DØREN SOM IKKE SMAKK

När Karstens mor dör lämnar hon en dörr efter sig som inte går att stänga. Fler och fler flyttar in genom den öppna dörren och snart får han inte plats själv.

Norway 2000 / 10:00 / Director: Jens Lien

MADAME TUTLI-PUTLI

Madame Tutli-Putli går ombord på nattåget, nertyngd av alla sina världsliga ägodelar och spöken från det förflutna. När natten kom- mer finner hon sig indragen i ett utomjordiskt äventyr.

Canada 2007 / 17:00 / Director: Chris Lavis, Maciek Szczerbowski

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners