Fantastisk Film 2 – Nights of the Living

Sex av årets bästa filmer i genren fantastik – skräck, sci-fi, action och humor – fokuserar på oväntade besök och inte såna av den trevliga varianten. Snarare är det såna som kryper upp i din säng om natten och inte vill lämna dig ifred, thailändska mytologiska spöken som dyker upp för att kräva det ultimata skräckfilmssoundtracket, eller finska kukmonster som hemsöker dig med sina dick pics.

Visas:
SAT 29/10, 21:00 FYRIS
SUN 30/10, 13:00 FYRIS

Night of the Living Dread

När Rubys förberedelser för att gå och lägga sig avbryts av ett strömavbrott hemsöks hon av objudna gäster. Det enda sättet att få en god natts sömn är att konfrontera besökarna.

UK 2021 / 11:27 / Director: Ida Melum / Producer: Danielle Goff

OST.

En assisterande filmmusikkompositör arbetar med ett skräckfilmsprojekt utan tidsmarginaler. Hemsöks hon av filmspöket eller är hon bara perfektionist?

Thailand 2021 / 19:22 / Director: Abhichoke Chandrasen / Producer: Erik He, Alexandra Cheng, Luciana Suero

Handjobs

Städaren Hans lever ett trist liv utan driv och ambition. En dag upptäcker en modellscout att han har en anmärkningsvärt vacker hand. Uppmärksamheten stiger honom åt händerna.

Switzerland 2022 / 4:40 / Director: Andri Hinnen / Producer: Daniel Schneider

Beep

I tjugo år har världen plågats av en tinnituspandemi. När hoppet om vaccinutveckling gått förlorat har regeringen i tysthet undanröjt alla infekterade. Sjukvårdsarbetaren Jinhee använder hörapparat för att dölja sin hemlighet. När hans kollega avslöjar honom ställs de inför en utmaning på liv och död.

South Korea 2022 / 34:57 / Director: Soyoung Park / Producer: Jeyeong Park

La inquilina

En morgon vaknar Mia med en märklig smärta i benet. Hennes hälta blir allt värre tills någon avslöjar för henne att allt inte är som det verkar. Antingen måste hon kasta en besvärjelse varje kväll, eller så måste hon acceptera att livet aldrig mer kommer bli detsamma.

Spain 2021 / 9:45 / Director: Ángel Torres, Lucas Paulin / Producer: Ángel Recio, Daniel Feito, Ibán Fernández

Night of the Living Dicks

Venla är trött på att få dick pics skickade till sig. Hon hittar ett par glasögon som avslöjar mäns sanna natur. När männen inser att Venla kan se dem för vad de verkligen är förföljer de henne och hon tvingas konfrontera sina värsta mardrömmars kön och könsroller.

Finland 2021 / 19:05 / Director: Ilja Rautsi / Producer: Mark Lwoff, Misha Jaari

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners