Fantastisk film

Bad Hair Days

Fem av årets bästa filmer i genren fantastik: skräck, sci-fi, action och humor.

Visas:
Fre 23/10 | 20:30 Reginateatern
Kortfilmfestivalen Play 19-25 oktober

Nouvelle Saveur

Sedan Marie började på stjärnkocken Bruno Merciers restaurang kan hon inte tänka på annat än att finslipa sina färdigheter till perfektion. Men Thomas, andrekocken, ser oroligt på Marie som en möjlig rival. När Marie råkar skära sig och några droppar blod hamnar i såsen tycker Bruno att den smakar perfekt.

France, 2019, 24, Direction: Merryl Roche.

Landgraves

En ung journalist åker djupt in i en skog för att intervjua heavy metal-duon Landgraves, som spelar in ett album för första gången efter ett fängelsestraff för mord. Hans nyfikenhet driver honom att följa bandet djupt in i skogen, när en snöstorm blåser upp.

Canada, 2020, 22, Direction: Jean-François Leblanc.

Delete_Ignore

En dystopisk vision av sociala medier och deras ständigt genomträngande närvaro. John är innehållsmoderator och när en ny kollega, Elliot, utmanar den rutinmässiga tillvaron börjar hela hans värld rivas upp.

Australia, 2019, 14, Direction: Genevieve Wright.

Who Goes There?

Minnesota 1880: Tilliten hos tre norska systrar sätts på prov när en främling dyker upp på deras prärie. När den äldsta bjuder in honom för att bota deras döende syster inser hon inte att en övernaturlig kraft passerar tröskeln.

United Kingdom, 2020, 24, Direction: Astrid Thorvaldsen.

Bad Hair

Osäkra och skalliga Leo har stängt in sig i sin lägenhet. En mystisk hårväxt-vätska anländer till hans dörr och Leo använder den för att fixa looken. Vätskan orsakar en rad groteska förvandlingar av håret och huden, vilket kulminerar i hår som gror ur ögonen. Leo försöker desperat få förändringarna under kontroll allteftersom kvällens händelser förvandlas till kaos.

Estonia, 2019, 14, Direction: Oskar Lehemaa.

Tillbaka till alla program

Se hela programmet hemifrån

Kortfilmfestivalen Play

På vår egen onlinetjänst Kortfilmfestivalen Play kan du se hela festivalprogrammet hemifrån för endast 90 kronor. Playtjänsten är tillgänglig från hela Sverige och kan användas under hela festivalveckan 19-25 oktober.

  • 90 kronor för hela utbudet

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners