Fantastisk film 1 - Nature Nurture Murder

En handfull av årets bästa filmer i genren fantastik – skräck, science fiction, action och humor – bjuder på svarta sagor om digra konsekvenser. Det rör sig om samiska förbannelser och om varulvar, mjölkkossor och annat som kan gömma sig i skogen. Hur naturen föder men kanske inte på ett så trevligt vis – och gäller inte det familjer också? Samt den sedelärande historien om att det kan vara en god (eller väldigt, väldigt ond) idé att synka sina kalendrar, i synnerhet om man är flera seriemördare som ska hemsöka ett och samma sommarläger.

Curator: Patrik Sporrong

 

Visas:
FRI 27/10, 21:00 FYRIS
SUN 29/10, 11:00 FYRIS

UNBORN BIRU

En gravid änka stjäl silver från ett lik för att kunna ge sig själv och sin dotter mat. Däremot vilar det en förbannelse över silvret, en förbannelse som får konsekvenser även för det ofödda barnet.

Norway 2022 / 18:53 / Director: Inga Elin Marakatt

ROSSO

En jägare följer efter en figur med röd luva och hamnar hemma hos en ung kvinna i skogen, där han faller offer för en uppochnedvänd saga.

Italy 2023 / 20:00 / Director: Lorenzo Puntoni

NURTURE

En känslomässigt hämmad man tvingas ta itu med den djupt rotade förbittring han känner inför sin sjukliga mor.

Canada 2022 / 14:43 / Director: Sasha Argirov

MURDER CAMP

Två seriemördare begår det pinsamma misstaget att gå till attack på samma ställe, samma kväll, vilket utmanar deras självbilder och deras vänskap.

United States 2022 / 15:35 / Director: Clara Aranovich

DAISY

Två mjölkbönder ger sig ut för att leta efter en försvunnen ko. Deras sökande leder dem in i ett mysterium som ställer allting på ända.

Sweden 2022 / 14:10 / Director: Torbjörn Edwall

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners