Familjevisning 9-12 år

Ett urval av filmer från Kortfilmfestivalen UNG presenteras i en visning för barn i åldrarna 9–12 år. I programmet möter vi zebran som blir av med sina ränder och fattar ett beslut om att förändra sitt liv, och Valentina som får fart på sina drömmar om att bli filmskapare när ett filmteam kommer till byn. Fri entré!

Visas:
SAT 29/10, 13:00 REGINA
SUN 30/10, 15:00 REGINA

The Cave

En pojke längtar efter sin pappas kärlek, men hans pappa är bara intresserad av fiske. En dag dör hans pappa, och pojkens känsla av förlust leder till en besatthet över hans pappas ägodelar. I en påhittad grotta sätter han förbannelser på alla de släktingar som eftertraktar pappans saker. Han lyckas få hämnd, men förbannelsen börjar äta pojkens själ.

South Korea 2022 / 11:30 / Director: Jinman Kim, Jiyoung Chon / Producer: Jiyoung Chon

Misophonia Orchestra

Ljuden från grannarnas lägenheter antar sina skapares form och bryter sig in en ung kvinnas hem. Hon blir galen av orkestern av hemska ljud men får lov att lära sig att leva med problemet.​

Czech Republic 2022 / 5:59 / Director: Daniela Hýbnerová / Producer: Ondřej Šejnoha

La sœur de Margot

​Margot sliter med att bli accepterad i skolan. En extra utmaning dyker upp när hennes syster, som har en intellektuell funktionsnedsättning, kommer till samma fritids. Margot försöker hålla isär sina olika världar, men snart händer något som får henne att ändra sig.

Canada 2022 / 16:56 / Director: Christine Doyon / Producer: Dominic James

Zolemia

Hjälten av filmen är den vanliga zebran, som levde ett monotont liv. Som anställd på ett zoo höll han presentationer för turister om zebrors liv, utseende och kännetecken. En dag ändrades allt, men det första symptomet uppstod efter att en noshörning nästan ströp honom, han förlorade sina ränder. Detta var anledningen till att börja ett nytt liv.

Georgia 2021 / 9:10 / Director: Nina Samanishvili / Producer: Ketevan Janelidze

Los Peliculeros

Uttråkad över att ingenting speciellt händer i hennes stad bygger 10-åriga Valentina en låtsaskamera för att spela in hur vardagslivet förändras när ett filmteam kommer till staden.

Cuba 2022 / 3:29 / Director: Claudia González Catalán / Producer: Harry Paul Oglivie

Vacht

En flicka söker ett förhållande med sin syster, som är täckt med en underlig grå päls. Den är mjuk och kuslig på samma gång. Pälsen växer mellan dem, och systrarna växer längre ifrån varandra.

The Netherlands 2022 / 5:21 / Director: Madeleine Homan / Producer: Thijme Grol

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners