Familjeprogram

4-8 år

Ett urval av filmer från Kortfilmfestivalen UNG presenteras i en visning för hela familjen, i synnerhet för barn i åldrarna 4-8 år. I programmet får vi bland annat ta del av historien om en utter som mest av allt vill vara en sten, en flicka som drömmer om att flyga och lilla Tobi som får en minst sagt stökig bussresa till skolan. Fri entré!

Picknick-visning: på söndagen visas detta program som picknick-visning på Grand. Vi flyttar undan alla biostolar och har picknick på golvet. Ta med egen filt och picknick-mat.

Visas:
SAT 30/10, 11:00 REGINA
SUN 31/10, 13:00 GRAND (PICKNICK!)
KORTFILMFESTIVALEN PLAY

I’M A PEBBLE

Bubblan är en ung utter som bor med tre mossiga stenar som hon ser som sin familj. Hon tänker sig dem som riktiga uttrar, men när hon inser vad de verkligen är blir hon tvungen att erkänna hur ensam hon är.

France 2020 / 6:56 / Director: Léo Coulombier, Louise M, Maxime Le Chapelain, Mélanie Berteraut Platon, Nicolas Grondin, Yasmine Bresson

BATTERY DADDY

Batteripappan är ansvarig för varje vrå i huset, från barnens leksaker till kontroller och dörrlås. En dag åker han iväg till en dalgång som svämmas över av ett skyfall mitt i allt det roliga.

South Korea 2021 / 6:15 / Director: Seung-bae Jeon / Producer: Seung-bae Jeon

BÉMOL

En näktergal utan fjädrar sjunger i skogen. Vaggvisan den sjunger får den gråtande björnungen att somna, lugnar ner två ekorrar som slåss och underhåller ett svanpar i en damm. En dag bryter en storm utöver skogen och näktergalen blir fångad i den. Utan skyddande fjädrar blir den kall, får en förkylning och kan inte sjunga längre.

Switzerland 2021 / 5:48 / Director: Oana Lacroix / Producer: Nicolas Burlet

ALBA

Leti är en tjej som lever i en värld där hon inte kan leka som andra pojkar. Mitt i hans missnöje försöker hon samla på sig sina fjädrar för att en dag uppnå den frihet han söker.

Peru 2020 / 7:42 / Director: Elva Arrieta Tabuzo / Producer: Elva Arrieta Tabuzo

URSA-NORDLYSETS SANG

Den lilla isbjörnen Ursa är alldeles ensam i det kalla polarmörkret och letar efter sin mamma. Han går genom snöstormar, över den iskalla tundran och vassa ishöjder mot norrskenet och dess magiska sång för att hitta mamman.

Norway 2021 / 10:20 / Director: Natalia Malykhina / Producer: Kasper Val, Natalia Malykhina

TOBI UND DER TURBOBUS

Du flyger utan säte! Det är så det är i Turbobussen. Att få en är ett hårt dagsverke för en ung varg på hans turboresa mot att hitta äkta vänskap.

Germany 2020 / 7:30 / Directors: Verena Fels, Marc Angele / Producer: Verena Fels

Tillbaka till alla program

1982

Festivalen startades

300

Filmer per festival

70

Länder

50-50

Kvinnliga/manliga regissörer

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners