DANSKJÄVLAR!

DANSKJÄVLAR! 5: Delightful Danes at the Oscars

De senaste decennierna har danska korta spelfilmer oscarnominerats i större utsträckning än de allra flesta andra europeiska länders. I dessa två stjärnspäckade program får vi ta del av de kortfilmer som har gått i parad längs röda mattan i Hollywood. Det första programmet bjuder in till förtrollande och magiska världar, tragikomiska bedragare på på danskundervisningen för invandrare, och karaoke på liv och död. Det är skratt, tårar och starka känslor, hela vägen fram till scenen framför Oscarsakademin.

Visas:
MON 24/10, 21:00 REGINA
SUN 30/10, 17:00 FYRIS

On My Mind

Henrik vill sjunga en sång för sin fru. Det måste vara idag, det måste vara nu. Det är fråga om liv, död och karaoke.

Denmark 2021 / 18:00 / Director: Martin Strange-Hansen

Silent Nights

En volontärarbetare vid ett härbärge faller för en flykting från Ghana.

Denmark 2016 / 30:00 / Director: Aske Bang

Helium

Pojken Alfred är döende men genom berättelserna om Helium, en magisk fantasivärld, som han får höra från sjukhusets excentriske lokalvårdare Enzo, hittar Alfred glädjen och lyckan för en stund i en trygg fristad från sin vardag.

Denmark 2014 / 23:00 / Director: Anders Walter

Der er en yndig mand

Lars ansöker om arbetsträning men hans blanketter blandas ihop med en invandrares och han skickas till språkundervisning. När han får reda på att den attraktiva läraren Ida kommer att förlora sitt arbete om någon avviker från undervisningen, beslutar han mot bättre vetande ge sig ut för att vara den andra killen.

Denmark 2002 / 30:00 / Director: Martin Strange-Hansen

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners