DANSKJÄVLAR!

DANSKJÄVLAR! 1: Investigating Identity

OFF – Odense International Film Festival har satt samman en handfull filmer om identitet. De ställer frågor som ”vem är jag?”, ”vad tycker andra om mig?” och ”vad borde jag göra med mitt liv?” Dessa fyra filmer ger perspektiv på ämnen som sexuell identitet, vänskap, kärlek, ryktesspridning, att sätta gränser och försöka passa in. Njut av tonårsdramat “Young” där en natts händelser ger intryck för livet. I det svartvita porträttet “Amourteur” får Luna erfara att det här med att hitta kärlek inte är det lättaste. I “Bacchus” hjälper en sensuell och färgstark främling huvudkaraktären att fly från sitt repetitiva gråa och trista liv. I den avslutande filmen “Katastrofer” möter vi Liv i en en livsavgörande situation för en tonåring: första dagen på högstadiet. Alla filmer i detta program har tidigare tävlat på OFF – Danmarks äldsta filmfestival.

Curator: Birgitte Weinberger

Visas:
WED 26/10, 21:00 REGINA
SUN 30/10, 13:00 REGINA

Young

Ett rykte sätter igång ett uppror, eller åtminstone en djupt oroande hämnd. I detta tonårsdrama är färgerna lika intensivt starka som känslorna och den förödmjukande tortyr som följer när en tonåring hånas. Under ytan återfinns osäkerhet och minnen som som biter sig fast –  en natt och en fest som kommer att dröja kvar hos dessa karaktärer länge, långt längre än deras ungdom.

Denmark 2021 / 23:00 / Director: Kristian Håskjold

Amourteur

Luna letar efter kärlek, något som verkar närmast omöjligt i detta slagkraftiga och svartvita porträtt av en kvinna som drunknar i längtan och förhoppning.

Denmark 2021 / 20:00 / Director: Sylvia Le Fanu

Bacchus

Världen är grå och trist, inte ens nattlivet är vad den en gång var. Så Alex tar chansen när en mystisk främling lämnar en färgstark ledtråd för henne att följa. Bacchus öppnar dörren mot en annan värld – en sensuell plats där djupaste begär kan utforskas.

Denmark 2018 / 5:00 / Director: Rikke Planeta

Katastrofer

Liv går sin första dag på högstadiet. Alla vet hur läskig, svår och ångestladdad den erfarenheten kan vara. Men för liv så har varje liten grej en liten extra inbyggd svårighet, i det här djupt berörande och i slutändan livsbejakande dramat om acceptans.

Denmark 2022 / 30:00 / Director: Tone Ottilie

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners