Kortfilmfestivalen UNG

Program 13-15 år

Detta är ett program för åldersgruppen 7-8 år och är en del av Kortfilmfestivalen UNG.

Skolvisningar:
MON 25/10, 13:30 REGINA
THU 28/10, 13:30 REGINA
Samt via streaming i klassrummen.

SEEPFERDCHEN

Hanan följer med sin lillebror till simskolan på badhuset. Det första simmärket heter ”Sjöhästen” och simläraren förklarar att det är för att sjöhästar inte drunknar. När Hanan kom till Europa i en gummibåt kunde hon inte simma. För att komma över traumat det innebar lärde hon sig det och nu är det hennes lillebrors tur i bassängen.

Germany 2020 / 16:00 / Director: Nele Dehnenkamp / Producer: Christine Duttlinger, Nele Dehnenkamp

NOVA

15-åriga Nova följer med sin mamma och lillasyster till systerns fotbollsträning. När de kommer dit säger tränaren Nadia att systern inte får vara med på fler träningar innan de betalat medlemsavgiften. Konflikten eskalerar och mamman går arg iväg från fotbollsplanen med lillasystern. Nova blir kvar och när Nadia lägger en hand på hennes axel för att trösta henne, överväldigas hon av en känsla hon aldrig upplevt förut.

Netherlands 2021 / 10:39 / Director: Luca Meisters / Producer: Marc Bary, Nicky Onstenk

LIFEBLOOD

Efter att Européer hade kommit till Australien, var ursprungsfolket i Bourke Shire omplacerade, några av dem blev skickade till missionsstationer. Lifeblood är en film om en plats där vägar korsas, om historia, och identitet.

Australia 2021 / 20:20 / Director: Nicholas Tory / Producer: Nicholas Tory

REASON TO GET LOST

Janet går till skolan utklädd på Halloween och upptäcker när hon kommer dit att ingen annan gjort så. Klassen åker på utflykt till ett akvarium och hon vandrar omkring som ensam dinosaurie bland akvarierna tills hon upptäcker att ett ögonblick av samförstånd med ett likasinnat barn är allt hon behöver för att lyfta.

United States 2020 / 3:04 / Director: Alice Nicholas Wood / Producer: Alice Nicholas Wood

ORCHESTER Z KRAJINY TICHA

Marzia spelar fiol i Afghanistans första kvinnliga orkester, Zohra. Genom hennes ögon får vi följa hur det dagliga livet ser ut för tjejerna i orkestern. Även om situationen i Afghanistan håller på att förbättras, ser många det fortfarande som oacceptabelt att spela musik, speciellt om den som spelar är en ung kvinna. Under en turné i Slovakien stöter de också på det gamla kommunistblockets gränser – Järnridåns symbolik gör att den afghanska historien ses ur ett helt annat perspektiv.

Slovakia 2020 / 30:24 / Director: Lucia Kasova / Producer: Michal Kascak

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners