Kortfilmfestivalen UNG

Program 11-12 år

Visningar för skolklasser. Fri entré!

Visas:
MON 24/10, 10:30 REGINA
TUE 25/10, 10:30 REGINA
WED 26/10, 13:30 REGINA
FRI 28/10, 10:30 REGINA

Historien om Bodri

Jag heter Hédi, jag ska berätta om min barndom. Om hur jag var ett lyckligt barn i en lycklig stad. Det som hände sen är svårt att berätta om och svårt att lyssna på. Jag vill ändå berätta och jag vill att du lyssnar. För vi människor kan göra så mycket ont men också mycket gott. Vi har alla ett val, vi kan välja det goda.

Sweden 2022 / 13:00 / Director: Stina Wirsén / Producer: Peter Krupenin

Blocks

Alla klossarna rör sig till samma rytm tills en av dem stiger ur ledet. Denna metafor visar hur traditionell maskulinitet begränsar möjligheterna till personlig utveckling under uppväxten.

Germany 2022 / 3:14 / Director: Adrian Jaffé

Between Walls

På lovet får José följa med sin mamma och hjälpa till med hushållssysslorna i en lyxig lägenhet. När han är där, instängd mellan de tjocka väggarna, längtar han efter att få spela fotboll utomhus. 

Brazil 2021 / 15:00 / Director: Gleison Mota / Producer: Vinicius Suzarte

Yellowstone 88 - Song of Fire

Sommaren 1988 slog blixtar ner i nationalparken Yellowstones uttorkade marker och orsakade eldar som spred sig så att över en tredjedel av parken stod i brand. Den här filmen berättar i diktform historien om hur eldsvådan härjade obehindrat i flera månader innan ett intensivt snöfall till slut släckte lågorna. De djur som överlevt elden var utmattade av hunger och stress och under vintern dog ännu fler än i branden. Men sen blir det vår igen, och parkens liv går vidare.

USA 2021 / 5:44 / Director: Betsy De Fries, Jerry Van de Beek / Producer: Betsy De Fries

Misophonia Orchestra

Ljuden från grannarnas lägenheter antar sina skapares form och bryter sig in en ung kvinnas hem. Hon blir galen av orkestern av hemska ljud men får lov att lära sig att leva med problemet.​

Czech Republic 2022 / 5:59 / Director: Daniela Hýbnerová / Producer: Ondřej Šejnoha

La sœur de Margot

​Margot sliter med att bli accepterad i skolan. En extra utmaning dyker upp när hennes syster, som har en intellektuell funktionsnedsättning, kommer till samma fritids. Margot försöker hålla isär sina olika världar, men snart händer något som får henne att ändra sig.

Canada 2022 / 16:56 / Director: Christine Doyon / Producer: Dominic James

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners