(IC10)

Storstadens sken

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
THU 28/10, 15:00 SLOTTS
SAT 30/10, 17:00 SLOTTS

MISTY PICTURE

För tjugo år sedan kollapsade World Trade Center i New York. De oupphörligen repeterade tv-bilderna av händelsen föregicks av en mångfald iscensättningar av byggnaden: som symbolisk ikon, som spekulativ förstörelsefantasi eller helt enkelt som en spektakulär bakgrund. I Misty Picture knyts dessa fiktiva motiv samman: stadssymfonin, katastroffilmen och den mediala traumaterapin blir till ett.

Germany 2021 / 16:39 / Director: Christoph Girardet, Matthias Müller / Producer: Matthias Müller

CLOTHES ON RAINY DAY

Varje gång han går ut med bebisen blir han nervös när grannen hälsar. Ibland beter sig pappan som en bebis. Av någon anledning går det inte att skära maten med kniven, den fortsätter bara att skära i fingrarna. Vattnet som kokar i kastrullen bubblar hela tiden, som det konstanta kaos vi möter varje dag. Pappan verkade bara kunna stänga av alla störande ljud tillfälligt medan han badade bebisen …

Taiwan 2020 / 4:09 / Director: Shih-Hung Wu / Producer: Yun An Lin

FANTASMA NEON

João jobbar som bud och drömmer om att ha en motorcykel. De sa att allt skulle bli som en musikalfilm.

Brazil 2021 / 20:00 / Director: Leonardo Martinelli / Producer: Leonardo Martinelli, Ayssa Yamaguti Norek, Rafael Teixeira

MALUMORE

Det finns områden som är fulla av dålig stämning. Modern jobbar i hemtjänsten, där klockornas tickande i de gamlas hem räknar ner arbetsdagens timmar samtidigt som de skrämmande ljuden av tunga andetag ökar rädslan för tomheten.

Italy 2020 / 12:06 / Director: Loris Giuseppe Nese / Producer: Chiara Marotta

NUEVO RICO

Bror och syster snubblar över en himmelsk hemlighet som ändrar deras liv för all framtid och gör dem till omedelbara reggaetónstjärnor. Snart upptäcker de att den nyfunna berömmelsen betingar ett djupt pris.

NUEVO RICO
United States 2021 / 16:07 / Director: Kristian Mercado / Producer: Angel Manuel Soto, Debora Perez, Kate Chamurris

LILI ALONE

Lili, en ung mor, bor med sin spelare till man i en avlägsen del av Sichuan. Ensam och fattig ger hon sig iväg till storstaden för att försöka tjäna ihop nog med pengar för att kunna rädda sin döende far.

Hong Kong, China 2021 / 22:44 / Director: Jing Zou / Producer: Wang Yang

Tillbaka till alla program

1982

Festivalen startades

300

Filmer per festival

70

Länder

50-50

Kvinnliga/manliga regissörer

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners