(IC7)

Resor i den fjärde dimensionen

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
WED 27/10, 15:00 SLOTTS
SAT 30/10, 15:00 SLOTTS

3XSHAPES OF HOME

En konstnär återvänder till sin barndoms trakter i det arktiska Nordnorge. Under två år utforskar hon med hjälp av sin kamera hur dessa omgivningar format hennes anknytning och hennes sätt att tänka. På jakt efter insikt bortom sig själv undersöker hon sitt förhållande till platsen, till kamerans och algoritmens handlingskrafter och till andra varelsers subjektivitet. 

Norway 2020 / 7:00 / Director: Elisabeth Brun / Producer: Elisabeth Brun

PA VEND

I efterkrigstidens Kosovo vandrar två lokala spelare från den ena obskyra platsen till den andra drivna av ambitionen att hålla liv i sin älskade sport. Med sig har de klubbens enda ägodelar: borden.

Kosovo 2021 / 14:40 / Director: Samir Karahoda / Producer: Eroll Bilibani

SHADOW OF PARADISE

En kombination av fotografier och handmålad 35 mm-film visar regissörens familj, vars medlemmar lever, är döda eller försvunna i Irak. Trettio år efter Operation Desert Storm utgör den här filmen en ögonblicksbild av såväl det förflutnas som samtidens och framtidens förstörelse.

United States 2020 / 7:06 / Director: Sahar al-Sawaf, Thomas Helman / Producer: Sahar al-Sawaf, Thomas Helman

FLY AWAY WITH ME

En ödmjuk övervakningstjänare kontrollerar lydigt aktiviteten på fängelseområdet. Vi följer en ung drönares väg och livslärdomar medan hon fumlande gör sitt bästa för att leva upp till förväntningarna på hennes släkte.

Canada 2021 / 10:22 / Director: Amina Mohamed, Maude Matton, Nikki Shaffeeullah / Producer: Maude Matton

TANG JËR

Från sin mystiska restaurang betraktar en udda hyresgäst den oupphörliga balett som utgörs av varelserna som bebor Dakar. Mellan saftiga omeletter, ångande grillspett, soppor och kondenserad mjölk lugnar Onfaaya de oroliga, läker sår och välkomnar vardagslivet på alla de sätt det uppträder, kosta vad det kosta vill.

Senegal 2020 / 13:37 / Director: Selly Raby Kane / Producer: Selly Raby Kane

MOONRISE

Vad skulle månen säga om den kunde tala? Den här experimentfilmen utforskar vårt uråldriga och komplexa förhållande till månen och uppmanar oss att omvärdera hur vi interagerar med jordens enda naturliga satellit.

Australia 2021 / 11:11 / Director: Rowena Potts / Producer: Ceridwen Dovey

XIA WU GUO QU LE YI BAN

Innan han ger sig iväg på en utlandsresa, återvänder Xiao Lei till sin farfars hus och märker hur vardagslivets normalitet är konstant trots att tiden oundvikligen går.

China 2021 / 24:08 / Director: Dalei Zhang / Producer: Gao Yitian

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners