(IC7)

Raffinerat animerat

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
WED 26/10, 17:00 REGINA
THU 27/10, 21:00 REGINA

Kelasi

Kelasi är en historisk, sociopolitisk och kulturell vandring genom det kongolesiska utbildningssystemet. Filmen är inspelad med flera animationstekniker och berättar historien om en skoldag i Kongo/Zaire. Ett minnes- och kulturarbete som lämnar en dörr öppen för framtida utbildning i Kongo.

Belgium, Republic of the Congo 2021 / 10:35 / Director: Fransix Tenda Lomba / Producer: Ellen Meiresonne

Petit cogneur

Ett poetiskt vittnesbörd av en familj som korsar tid och rum till rytmen av den okontrollerade krisen som den yngsta av dem går igenom.

France 2022 / 13:56 / Director: Gilles Cuvelier / Producer: Richard Van Den Boom

Meneath: The Hidden Island of Ethics

Filmen djupdyker i den inneboende kontrasten mellan de sju dödssynderna och de sju dygderna, som här förkroppsligas av ett brådmoget Métisbarn.

Canada 2021 / 19:31 / Director: Terril Calder / Producer: Jelena Popović

SCALE

Körandes på en motorväg tappar Will sin känsla för tid och rum. Medan hans drogberoende växer, kämpar han med att pussla ihop förloppet som ledde upp till situationen han befinner sig i, innan han är förlorad för alltid.

UK, France, Czech Republic, Belgium 2022 / 14:53 / Director: Joseph Pierce / Producer: Hélène Mitjavile, Chris Hees, Christophe Beaujean, Jérémie Mazurek, Jiří Konečný

Epicentre

Berget Bukhansan växer genom en jordbävning samtidigt som vardagslivet pågår. Så småningom, när små sprickor uppstår i den vägg som skilde fantasin från verkligheten, börjar någon lägga märke till att det finns en osynlig värld.

South Korea 2022 / 10:29 / Director: Heeyoon Hahm / Producer: Lithuim 

Salvation Has No Name

En grupp clowner samlas för att framföra en berättelse om en präst och en flykting, men i takt med att deras berättelse utvecklar sig, suddas gränserna mellan fiktion och verklighet ut.

UK 2022 / 16:45 / Director: Joseph Wallace / Producer: Loran Dunn, Nicolas Schmerkin, Michal Podhradský

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners