(IC7)

Raffinerat animerat

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
WED 25/10, 17:00 FYRIS
THU 26/10, 21:00 REGINA

FORÅR

På en bondgård försöker en kvinna locka hustomten – en busig nisse – med mat. Våren är snart på väg, men vinterkylan håller fortfarande världen i sitt grepp. Under nattens spöktimme smyger nissen in i kvinnans drömmar. I gryningen smälter han bort och något förändras; våren har kommit.

Denmark 2023 / 12:28 / Director: Pernille Kjaer Producer: Martina Scarpelli

TAKIE CUDA SIE ZDARZAJA

En dag blir alla statyer i området levande. De lämnar sina helgedomar och piedestaler och börjar lugnt röra sig framåt, alla åt samma håll. De stannar inte för ett ögonblick. Folk betraktar fenomenet och blir alltmer oroliga. Statyerna går utan muskler, fast de inte borde kunna röra sig.

Poland 2023 / 13:48 / Director: Barbara Rupik Producer: Agata Golanska

KOERKORTER

På grund av världens otur har balettdansören Sergei deporterats till en kolchos i förorten. Här utspelas hans vardagsstrider mot rutiner, husdjur och alkohol.

Estonia 2022 / 14:14 / Director: Priit Tender
Producer: Kerdi Oengo

ZOOPTICON

På planlös drift genom rymden ombord på rymdskeppet Zoopticon finner de fem muterade sjungande djuren ett mål när de får reda på sitt ursprung – en mystisk planet som heter jorden.

Germany 2023 / 28:33 / Director: Thies Mynther, John Frickey, Sandra Trostel Producer: Sandra Trostel

ÉCORCHÉE

I ett gammalt hus mitt ute i en myr bor två underliga kvinnor. De är siamesiska tvillingar och delar ett ben. På natten har den Flådda hemska mardrömmar, i vilka hon ser sin systers kött täcka hennes egen kropp.

France 2022 / 15:00 / Director: Joachim Hérissé Producer: Augusto Zanovello, Joachim Hérissé,
Stéphanie Launay

SJETI SE KAKO SAM JAHALA BIJELOG KONJA

Tiden går vidare och apati kan få medvetandet att fastna i tankar som bara går runt. Om man lyckas fly från stagnationen kan man upptäcka tillvarons sanna skönhet.

Croatia 2022 / 10:00 / Director: Ivana Bosnjak Volda, Thomas Johnson Volda Producer: Igor Grubic

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners