(IC4)

Het skugga

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
TUE 24/10, 15:00 FYRIS
SAT 28/10, 13:00 REGINA

BLINDED BY CENTURIES

Här får vi följa medvetandets utveckling genom ett spekulativt post-humant landskap. En generation på drift, som existerar mellan jordiska och mytiska världar, följer sina spår genom historien för att kunna föreställa sig en framtid före transformationen.

Thailand, United States 2023 / 13:57 / Director/Producer: Parinda Mai

THE MIRACLE

40-åriga Irma åker på semester till ett all-inclusivehotell. När hon kommit fram inser hon att det är ett ställe som riktar sig till unga familjer. Irma måste själv hitta sin plats i detta semesterparadis.

Belgium, Netherlands 2023 / 14:58 / Director: Nienke Deutz Producer: Annemie Degryse

PÁSSARO MEMÓRIA

En fågel som heter Minne har glömt bort hur den ska hitta hem. Lua, en transkvinna, letar efter Minne längs gatorna, men får uppleva att staden kan vara en fientlig plats.

Brazil 2023 / 15:00 / Director: Leonardo Martinelli Producer: Leonardo Martinelli, Naomi Pacifique, Rafael Manuel, Rafael Teixeira

CHOMP IT!

Två krokodilmän går till en pool för att svalka sig. Den ena verkar vara av en annorlunda och speciell sort; den andra kan inte kontrollera sina begär.

Singapore 2023 / 11:35 / Director: Li Shuen Lam, Mark Chua Producer: Yi Jia Lee

EEVA

Det är en sorgens dag i Eevas liv. Regnet öser ner när hennes man begravs. Hackspetten som knackade ett kodat meddelande på kistlocket dör. Det är mycket gråt, för mycket vin, och några drömmar att fylla luckorna med.

Estonia, Croatia 2022 / 15:57 / Director: Lucija Mrzljak, Morten Tšinakov

LA HERIDA LUMINOSA

Tonåringar som länge saknat solen åker på en drömsk resa till Balearerna för att få ljus och värme. De måste absorbera så mycket de kan och fungera som transportkärl för att föra hem solens verkningar till sitt molntunga hemland.

Spain 2022 / 23:00 / Director: Christian Avilés Producer: Nica Fazio

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners