(IC3)

Hemsökt husesyn

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
TUE 24/10, 13:00 FYRIS
THU 26/10, 19:00 REGINA

ONE ALOE, ONE FICUS, ONE AVOCADO AND SIX DRACAENAS

Vad ska man ta med sig och vad kan man lämna kvar? Hur viktiga är ägodelar när man flyr för livet? Paket från Ukraina, som innehåller allt och ingenting, ligger tålmodigt under en bro och väntar på att bli återfunna medan en berättarröst väcker minnen av småsaker och dyrgripar i ett hjärtskärande avskedsbrev till Kiev.

France, Ukraine 2023 / 8:00 / Director: Marta Smerechynska Producer: Constance Gronnier, Jennifer Miola, Julie Tingaud, Marta Smerechynska

MATTA & MATTO

I en dystopisk värld där det är förbjudet att vidröra varandra erbjuder Matta och Matto på hotell Vaip en fristad för de ensamma. I en labyrint av rum som förvillar sinnena uppfylls – och överträffas – gästernas djupaste begär. Men ingenting är gratis.

Switzerland 2023 / 10:16 / Director: Bianca Caderas, Kerstin Zemp Producer: Joder von Rotz

WHITE ANT

En man kallas till sin hemby från Mumbai för att åtgärda ett termitangrepp som hotar att förstöra hans barndomshem.

United Kingdom, India 2023 / 14:00 / Director: Shalini Adnani Producer: Sara Bonakdar, Michael Graf, Mrunalini Havaldar, Kaarthekeyen Santhanam

CYCLEPATHS

En gammal kvinna bär på sina matkassar. Ett beväpnat barn åker elsparkcykel. Fåglar flyger. En stad faller. En fest sätts i brand.

Canada, Germany 2023 / 8:56 / Director/Producer: Alisi Telengut

WORLD TO ROAM

Mamman och pappan sliter med att hantera den lilla sonens mystiska nattvandringar. Varje kväll knyter de ett snöre runt barnet, en räddningstråd så att de kan hitta honom igen när solen går upp. Men tråden når inte hur långt som helst och trots sin späda ålder verkar pojken fast besluten att ge sig ut i världen utan dem.

United Kingdom 2023 / 12:21 / Director: Stephen Irwin

J’AI VU LE VISAGE DU DIABLE

Kościerzyna, en småstad i norra Polen, idag. Majka, 18 år, är övertygad om att hon är besatt. Hon bestämmer sig för att träffa fader Marek Rogala, en präst som också är exorcist.

France 2023 / 35:00 / Director: Julia Kowalski Producer: Flavien Giorda, Yann Gonzalez

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners