(IC2)

Förflutet inte förlorat

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
MON 23/10, 15:00 FYRIS
SAT 28/10, 15:00 REGINA

CAVE PAINTING

I Siegfried Fruhaufs drömlika etyd framträder ur ett ofattbart avlägset förflutet mänskliga spår och en blixtbelyst vision av måleriets ursprung. Grottmåleriet leder oss sedan till verkliga naturfenomen som har formats av civilisationen. Ett till synes sfäriskt åskväder av enskilda bilder leder oss till en klippvägg vars pulserande inre öppnar sig.

Austria 2023 / 14:30 / Director/Producer: Siegfried A. Fruhauf

THE VEILED CITY

En sci-fi-symfoni om den dödliga smogdimma som lade sig över London 1952. Filmen är uppbyggd av arkivmaterial och brev från en postapokalyptisk framtid.

United Kingdom 2023 / 12:54 / Director: Natalie Cubides-Brady Producer: Jacob Swan Hyam

WANDER TO WONDER

Mary, Billybud och Fumbleton är tre skådespelare i miniatyrformat som spelar i en TV-serie för barn på 1980-talet. Efter att serieskaparen har dött lämnas de ensamma i studion. Med sina långsamt sönderfallande kostymer och växande hunger fortsätter de att göra allt märkligare avsnitt för sina fans.

Netherlands, Belgium 2023 / 13:20 / Director: Nina Gantz

BAIGAL NUUR

Den sibiriska Bajkalsjöns historia berättas med handgjorda animationer och av en burjatisk kvinna som fortfarande kan minnas några ord på sitt utrotningshotade språk.

Canada, Germany 2023 / 8:56 / Director/Producer: Alisi Telengut

DENTURES

En fisk drunknar, barnen är nostalgiska och en äldre man vars minne är på väg att blekna firar sin 90-årsdag. Hela familjen har samlats för att fira, men födelsedagsbarnet har tappat bort sina löständer. Han är fast besluten att hitta dem och det enda som kan stoppa honom är hans sviktande minne som rör sig fram och tillbaka mellan nuet och det förflutna.

India 2023 / 15:57 / Director: Nikhil Lama, Siddharth Potade Producer: Prabhav Sharma, Siddharth Potade

RESSOURCES HUMAINES

Andy, åtföljd av en vän som filmar, går till sitt möte på återvinningen. Sekreteraren Wanda välkomnar honom. Vi får följa honom genom hela processen fram till det sista andetaget.

France 2023 / 3:30 / Director: Isaac Wenzek, Titouan Tillier, Trinidad Plass Caussade

MARUNGKA TJALATJUNU

Filmskaparen Derik Lynch tillhör den australiska ursprungsbefolkningen. Minnen från barndomen får honom att lämna förtrycket i det vita stadslivet och resa tillbaka till sitt hem. I filmen får vi följa Deriks jakt på andligt läkande genom en uråldrig helig ritual.

Australia 2023 / 25:00 / Director: Derik Lynch, Matthew Thorne Producer: Matthew Thorne, Patrick Graham

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners