(IC11)

Utflykt i det gröna

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
THU 26/10, 15:00 FYRIS
FRI 27/10, 13:00 FYRIS

SIGHSCAPE

Trötthet uttryckt i ett oändligt hav av content.

United Kingdom 2023 / 1:10 / Director/Producer: Duncan Cowles

SCENIC VIEW

Finland har flest skogar i Europa, men urskogar har blivit så sällsynta att de verkar vara en myt. Är dessa skogar magiska? Är kulturskogar verkliga? Eftersom dokumentärer är konstruktioner, är de då fiktiva? Hur uppfattar vi skogen och hur uppfattar vi verkligheten?

Finland 2023 / 16:00 / Director/Producer: Maija Blåfield

LE MISANTHROPE

Efter att ha blivit fångad och sedan släppt blir en gädda fascinerad av människor. Filmen består av klipp från nätet och med hjälp av absurditet och humor begrundar den människans natur genom att utforska dess bästa och sämsta sidor.

Switzerland 2022 / 7:18 / Director: Noa Epars Producer: Délphine Jeanneret

FLORES DEL OTRO PATIO

I colombianska Karibien använder sig en grupp queeraktivister av extravaganta performativa aktioner för att fördöma den katastrofala exploatering som landets största kolgruva utgör.

Switzerland, Colombia 2022 / 15:49 / Director: Jorge Cadena Producer: Yan Decoppet, Gabriela Bussmann

THE TRANSIENT

The Transient är när du ifrågasätter vad du ser, när ”the uncanny valley” tar över och växtligheten avslöjas som ett groteskt resultat av kloning och manipulation av naturen. Det kan också vara när du struntar i att verkligheten lockar och ger efter för den överväldigande skönheten hos naturens tillväxt, vårens blomning och midsommarnattens ljus.

Finland 2023 / 10:10 / Director/Producers: Pink Twins

DRIJF

Jeremy och Aurora har förlist på havet och trängt ihop sig på en trädstam. Eftersom de inte förstår varandras behov och gränser blir kampen för att både de och deras relation ska överleva mer brutal än man kunde tro. I vilket skick kommer de vara om de lyckas ta sig i land?

Belgium 2023 / 14:59 / Director: Levi Stoops Producer: Annemie Degryse

MOTORRODILLO

Högt upp bland bergen i Antioquiaregionen i Colombia har ättlingar till järnvägsarbetare byggt ett provisoriskt transportsystem som går längs övergivna järnvägsspår. Här färdas hundratals människor varje dag fast tågen slutat trafikera spåren. När interna stridigheter bryter ut hotas plötsligt gruppen av myndigheterna.

Colombia, France 2022 / 30:00 / Director: Alba Jaramillo Producer: Marie-Odile Gazin, Qutaiba Barhamji

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners